ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La FIFA decideix on serà el Mundial 2030 amb una novetat important

Per Alex Alfaro · 04 Octubre, 2023

El 4 d’octubre de 2023 ja forma part de la història de l’esport espanyol. La FIFA ha concedit este dimecres l’organització del Mundial 2030 a la candidatura formada per Espanya, Portugal i el Marroc, excepte tres partits que seran celebrats a l’Uruguai, l’Argentina i Paraguai com un detall simbòlic amb la CONMEBOL i a la Copa del Món que es va jugar en 1930 en sòl uruguaià.

La FIFA no ha volgut demorar més la notícia i en el Consell celebrat aquest dimecres ha decidit revelar que l’opció liderada per Espanya és l’única que opta al Mundial 2030. L’anunci realitzat pel president Infantino serà traslladat ara al Congrés de la FIFA, l’òrgan encarregat de dur a terme el formalisme de ratificar la decisió del Consell.

Al llarg de la setmana passada s’havien produït importants reunions a la Ciutat del Futbol de Las Rozas per a accelerar en detalls claus de la candidatura liderada per Espanya. Esta sèrie de trobades van ser una continuació dels quals van començar el passat 16 de setembre entre els representants de la RFEF i les Federacions de Portugal i el Marroc.

El Consell Superior d’Esports ha tingut un paper crucial en les últimes setmanes per a garantir a la FIFA que la candidatura liderada per Espanya estava llest per a afrontar un esdeveniment de tal calibre. Una de les principals preocupacions de la tres Federacions era que la polèmica generada pel Cas Rubiales afectara les opcions de la candidatura iber-marroquina