ACTUALITAT  

La publicació del València en àrab deslliga una ona de comentaris homòfobs i racistes en xarxes socials

Per Mauro Pérez · 17 Maig, 2024

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia, una data destinada a crear consciència sobre la discriminació i abusos que encara enfronten les persones homosexuals, transsexuals i bisexuals en la nostra societat. Des de 2005, diversos països han utilitzat esta data per a manifestar el seu suport a la igualtat de drets per a la comunitat LGTBI+ i denunciar les injustícies que pateixen. Ara u fan els equips per tindre un millor impacte, i per sorpresa resulta acabant negativament. Les xarxes socials del València en àrab han acabat plenes de comentaris homòfobs i amb particulars emoticonos vomitius per part dels seguidors.

El València CF que ha mostrat el seu compromís amb esta causa publicant missatges de suport en tots els seus comptes oficials de xarxes socials, en múltiples idiomes, inclòs l’àrab. Esta acció forma part d’un esforç global per sensibilitzar a la societat i fomentar la reflexió sobre els prejudicis i discriminacions que pateixen les persones a causa de la seua orientació sexual o identitat de gènere.

La publicació del València CF en el seu compte en àrab ha generat una gran quantitat d’interaccions, moltes de les quals han sigut negatives. Els comentaris contraris a la diversitat han inundat la publicació, amb insults i malediccions cap a l’equip, i alguns usuaris afirmant que bloquejarien el compte del club en resposta al missatge de suport a la comunitat LGTBI+. A més, els atacs no s’han limitat a l’homofòbia, ja que també s’han registrat missatges racistes per part d’usuaris que diuen ser seguidors del club, a més hi han hagut comentaris vomitius i comentaris que diuen que el compte àrab deuria de no donar suport esta causa i fer suport els valors del país.