Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Marcelino:

Vicent Burguete , 04/02/2023

Marcelino:"Mai entendre la meua eixida del València"

ACTUALITAT
Gattuso analitza la situació del club i el seu futur

Alex Alfaro , 29/01/2023

Gattuso analitza la situació del club i el seu futur

ACTUALITAT
Gattuso respon a l'interés per Saúl

Sergio Botella , 28/01/2023

Gattuso respon a l'interés per Saúl

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La curiosa relació entre Mestalla i el Molinón

Per Alex Alfaro · 18 Gener, 2023

El València visita l’estadi de El Molinón – Enrique Castro “Quini” per a enfrontar-se al Sporting de Gijón en els huitens de final de la Copa del Rei. Els de Mestalla, estadi més antic de La Liga Santander, visiten el feu sportinguista, que actualment és el més antic de tot el futbol espanyol. D’esta manera, les llars del Sporting de Gijón i el València són els més antics del futbol professional del nostre pais.

La llarga vida del Molinón i el Camp de Mestalla tenen diverses connexions que acosten les seues històries i fan encara més especial els enfrontaments entre els equips que habiten.

Els noms de tots dos estadis estan vinculats a elements d’arquitectura civil pròxims al recinte. El Molinón deu el seu nom a un impressionant i vell molí sobre el qual ara s’assentisca al Parador Nacional, mentre que Mestalla fa honor a la séquia que històricament transcorria al costat de l’estadi.

Un dels moments clau de la història de tots dos estadis va ser la disputa del Mundial del 82. Gijón va acollir els partits d’Alemanya Federal en la primera fase de la competició entre Algèria, Xile i Àustria, sent València la seu dels partits de la selecció espanyola contra Iugoslàvia, Irlanda del Nord i Hondures.

A més, tots dos estadis han acollit esdeveniments de tota mena com a grans espectacles musicals, mítings polítics, fires, fins i tot han servit com a cementeri de cotxes o refugi per a catàstrofes naturals.

Però, tornant al futbol, sí que hi ha un punt que desembossa la història creuada és el 8 d’abril de 1923.  Eixe dia, el València CF va disputar la seua primera eliminatòria en la Copa i ho va fer en El Molinón amb el Real Sporting com a rival.

(text valenciacf.com)