ACTUALITAT  

Kameni es pronuncia sobre el “Cas Vinicius” i mana un consell al brasiler

Per Alejandro Fernandez · 14 Novembre, 2023

El mític ex porter del Màlaga CF i actual portera de l’Antequera en Primera Federació, Carlos Idriss Kameni, s’ha pronunciat sobre el tema del racisme que embolica al futbolista del Real Madrid, Vinicius Jr., i a l’entitat valencianista. Kameni ha explicat en primera persona com va patir situacions de racisme en el futbol i la seua perspectiva del “Cas Vinicius” en Relevo.

Kameni ha declarat en l’entrevista que “no es pot dir que Espanya siga un país racista”. El futbolista ha expressat que ell ha viscut diferent les situacions de racisme en els camps de futbol. Així, ha volgut explicar que no li donava importància i que la seua millor resposta sempre va ser el silenci i l’evitació de la provocació, en qualsevol cas.

En relació amb Vinicius, el porter ha destacat que si el futbolista madridista tinguera una altra actitud, l’assumpte canviaria. “Quan parles amb la gent sobre Vinícius et diu que és provocador. Ací veus que és més per la seua actitud que per una altra cosa, perquè hi ha molts negres en la lliga que no ho pateixen cada cap de setmana”, ha comentat Carlos Kameni.

El futbolista camerunés amb 335 partits en Primera Divisió ha volgut donar-li un consell a Vinicius. Kameni ha indicat al brasiler que canvie la seua actitud o reacció davant les situacions de racisme per a revertir la situació. El jugador de l’Antequera CF va viure el racisme en el futbol espanyol i va saber revertir la situació i sentir-se volgut en cada camp rival.

“No és que hages de canviar la teua forma de joc, però la teua actitud física o reacció, sí que influeix molt en com després les coses van a més o menys. Per exemple, si el mateix aficionat del València me crida i li conteste insultant-li, això acaba d’una altra manera. Portar-li a un to més tranquil i educat crec que és la clau”, ha confessat Kameni.