ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja parla del projecte de Meriton

Per Blanquinegres · 18 Maig, 2024

Rubén Baraja deixa clar que li agradaria que l’afició del València estiguera dins de Mestalla este diumenge per a poder “dedicar-li un últim esforç”, una afició que està convocada per LibertadVCF per a un buidatge de Mestalla com a protesta a la gestió de Peter Lim i al seu torn com a mesura de pressió als polítics de cara a la presa de decisions respecte al Nou Estadi. Baraja, de cara al partit contra el Girona, recupera a Pepelu i Hugo Duro.

Com l’afecta a vosté i als jugadors la cridada al buidatge de Mestalla?

És una cosa que no podem controlar. Jo només puc dir el que a mi m’agradaria, en aquest últim partit a casa, després del que patim l’any anterior, quan hem aconseguit les nostres expectativa que eren millorar i complir… i l’afició ha sigut clave de què hàgem pogut gaudir d’aquesta temporada. La seua comprensió i afecte ha fet que puguem competir i que els joves cresqueren… i per això en aquest últim partit m’agradaria tindre a la nostra afició darrere i dedicar-li aquest últim esforç. És el que a mi m’agradaria.

Què li agradaria millorar de cara a la temporada que ve?

Realment queden dos partits, sis punts en joc i tractarem de competir en ells. Hi haurà temps de poder analitzar la temporada, de fer balanç i si cal ficar-se un temps de reflexió per a analitzar el que ha sigut la temporada, però no hi ha dubte que fins a aquest moment i el que hem viscut, hem millorat en moltes aspectes i hem de millorar en uns altres. Però cal asseure’s i analitzar-ho tot de manera completa.

Qué espera del Girona?

Ha competit tot l’any a gran nivell, amb un objectiu increïble com és entrar en Champions. És un equip que juga ràpid, el més vertical de la lliga potser. Juga molt ràpid cap avant. Té jugadors de moltíssima qualitat en els costats i un gran rematador, que porta 20 gols. Tradueix tot eixe domini en gols i punts, és un equip difícil de batre. Per a nosaltres és una oportunitat per a competir amb un altre gran rival i que ens quede un bon sabor de boca. Allí vam fer un gran partit i només no vam saber rendibilitzar-ho en la recta final.

Com està Pepelu i Hugo Duro?

Els dos estan millor. El tema d’Hugo era aductor i ha millorat i estarà demà. Pepelu era un problema estomacal i per això no va viatjar. S’ha recuperat i estaran.

Agafant el simil que va fer vosté l’altre dia d’un Ferrari i un Skoda, aquest València es podria acostar als “Ferrari” de la Lliga?

La comparativa que vaig fer l’altre dia anava orientada a valorar precisament el que és Skoda, que és el meu cotxe que utilitze en el dia a dia i s’assembla al que som nosaltres, un equip combatiu, batallador i el que representa per a mi. Per això vaig dir el que vaig dir, perquè li done molt valor, primer perquè és el nostre patrocinador i després perquè el porte tots els dies. Després, lògicament, ens agradaria treballar amb la intenció de mirar més cap amunt.

Aquest diumenge es compleixen 20 anys del Doblet, el pitjor és que tot allò queda molt en el passat?

Això forma part de la història del València i jo vaig tindre la sort d’estar en eixe equip. Estic en un moment diferent i tractem de gestionar-ho tan bé com siga possible i tindre eixa ambició i exigència que ens permeta tornar a acostar-nos a eixos moments. És difícil perquè hui els pressupostos i les possibilitats econòmiques decideixen molt, però és el meu desig, que amb el pas del temps i el creixement del procés ens acostem.