ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El missatge del València als abonats perquè no es manifesten

Per Blanquinegres · 18 Maig, 2024

Els socis del València CF s’han trobat este dissabte al matí amb un mail sorpresa procedent del club. L’entitat, sabent la manifestació convocada el 19M que pretén buidar de nou Mestalla com a protesta per la gestió de Meriton, ha enviat una carta als seus aficionats garantint la ‘seguretat’ en els accessos al partit.

El club, en el seu escrit, diferència entre ‘aficionats’ -aquells que han convocat la manifestació- i ‘valencianistes’; una nova manera de dividir a la massa social del club, farta de la situació que continua portant a un club centenari a la deriva. El València CF, després de la derrota del passat dijous a Anoeta (1-0), ha certificat el seu cinqué any consecutiu sense classificació per a Europa: un fet com menys significatiu i que il·lustra la pèrdua competitiva d’un club vingut a menys. De fet, en 2014, quan Lim va comprar la majoria accionarial del club, la institució ocupava en el rànquing FIFA la posició 8; ara ha caigut fins a 94 després de sol haver-se classificat a competició europea tres vegades en una dècada.

La plataforma d’oposició a l’empresari singapurense, Peter Lim, Libertad VCF, va convocar una manifestació per a buidar de nou Mestalla, una cosa que ja va succeir fa dos temporades també en una última jornada del VCF com a local a Mestalla durant un partit contra el Celta. Les imatges des dels terrats pròxims a Mestalla, on es veien graderies buides, un partit en marxa i una Avinguda de Suècia repleta de gent protestant contra la propietat van donar la volta al món.