ACTUALITAT  

Jiménez Losantos insulta i critica a tota l’afició valencianista

Per Alejandro Fernandez · 08 Novembre, 2023

Federico Jiménez Losantos, periodista de EsRadio, ha entrat en la polèmica racista de Vinicius i ha avivat la controvèrsia entorn del pròxim partit entre el Real Madrid i el València amb declaracions polèmiques sobre l’afició valencianista El periodista ha acusat a tot l’estadi de Mestalla d’haver anomenat ‘mico’ al jugador.

Les declaracions més controvertides de Jiménez Losantos s’han centrat en l’incident racista que suposadament va ocórrer en l’últim partit entre el València i Real Madrid. El periodista va assegurar que tot l’estadi va dir ‘mico’ a Vinicius. El propi Vinicius va rectificar la seua declaració inicial davant la jutgessa i en una entrevista en L’Equipe, afirmant que només un grup de persones l’havia fet, no tot l’estadi.

El club va exigir a Vinicius Jr. que rectificara públicament les seues declaracions. Aquestes declaracions han generat un augment de la tensió abans de l’enfrontament entre Real Madrid i València, amb acusacions de racisme per part de Jiménez Losantos i una negació per part del València i diversos protagonistes implicats en l’incident.

“Hi ha clubs que han tirat als ultres, el València no. El València té un pasquí on insulten a Vinicius constantment, a part de tot l’estadi anomenant-li mico. Això va passar i ho vam veure tots”, ha exposat en el seu programa Jiménez Losantos. El València va expulsar als Yomus de Mestalla en 2019 a causa del seu comportament violent i els seus ideals extremistes.

Aquesta sèrie de discursos són realitzats en la setmana del partit entre el Real Madrid i el València en el Santiago Bernabéu, just després que el conjunt blanc empatara davant el Rayo Vallecano, en un partit en el qual l’àrbitre va perdonar la doble groga a Rudiger i Vinicius, i no aconseguira situar-se en lo més alt de la classificació.