+  PRIMER EQUIP  

El VCF perd la tercera posició a la classificació històrica

Per Blanquinegres · 11 Gener, 2016

El cúmul de desgracies que està patint el València CF al llarg d’esta temporada ha arribat fins a un punt que provoca la pèrdua d’una posició d’honor històrica per al valencianisme dins la Classificació Històrica de la Lliga. La derrota abastada ahir a Anoeta i la victòria de l’Atlètic de Madrid a Vigo, fan que el conjunt blanquinegre deixe de ser el tercer equip en esta particular taula classificatòria en detriment del conjunt matalafer.

El VCF perd la posició de pòdium que defensava amb 3319 punts en 2606 partits disputats a la màxima categoria del nostre futbol i és l’Atlètic amb 3320 punts i vora un centenar menys de partits, concretament 2556, qui ocupa esta posició de noblesa.

Històricament, tant València CF com Atlètic de Madrid han tingut una eterna lluita per demostrar qui és el tercer equip de futbol d’este país, sempre deixant per davant als dos transatlàntics com són Reial Madrid i FC Barcelona.

Esta lluita, sempre deixant-la en rivalitat futbolística, ha tingut dos almenys dos etapes ben marcades en el temps que portem del segle XXI. La primera part va ser clarament de color blanquinegre. Durant esta etapa, el VCF va sumar dos Copes del Rei, Finals de Lliga de Campions, dos Lligues, una Copa de la UEFA i una Super Copa d’Europa. La presència del madrilenys en la Segona divisió i algunes temporades plenes de decepcions, van ajudar a que els de Mestalla es consolidaren en l’últim escaló del pòdium històric fins al dia de hui.

Arran l’arribada de Diego Pablo Simeone a la banqueta del Vicente Calderón, el conjunt indi ha anat menjant terreny a poc a poc, emulant la dinàmica que en el seu dia el VCF protagonitzava a principis d’este segle. Copes del Rei, Lliga, Final de Champions, Copes de l’Europa League, Super Copes d’Espanya, Super Copes d’Europa han sigut els èxits abastats per els de la Capital d’Espanya.

Almenys, per la dinàmica actual d’ambdós conjunts, pareix que esta honorifica plaça que ocupava l’equip blanquinegre tardarà en tornar a ser una realitat per a l’afició valencianista i serà el conjunt del Manzanares qui porte en orgull ser el tercer equip d’Espanya sempre mirant les estadístiques que parlen sobre els equips de la Primera divisió de futbol.