CRÒNICA: Súper Gayà aconseguix rascar un empat (2-2)

Per Alex Alfaro · 23 Octubre, 2021

El València aconsegueix salvar el partit en els minuts finals. Els jugadors de José Bordalás han lluitat i han sigut capaços de remuntar el 0-2 inicial i sumar un punt importantíssim de cara a millorar la dinàmica de l’equip.

Després d’una nit de pluges, eixia el sol per a presentar-nos un dia perfecte per a un València Mallorca. Bona temperatura i el retorn dels abonaments a casa. L’afició sabia que hui era un dia on no hi havia una altra opció que no fóra la de la victòria. No existien excuses. El València portava 5 partits sense aconseguir la victòria, i encara que clasificatoriament no es trobe en una mala situació, són partits en els que no existeix una altra opció que no siga la victòria.

Bordalás introduïa canvis en l’onze. Carlos Soler, Alderete i Hugo Guillamón es quedaven fora, i en el seu lloc entrava Helder Costa, Racic i Diakhaby. La resta, els mateixos jugadors que van jugar contra el Barça la setmana passada.

Mestalla rebia a l’equip amb un millor ambient que en partits anteriors i a l’uníson demanaven l’eixida de Peter Lim i Anil Murthy del club. La primera acció era per a ells, amb un fora de joc que l’àrbitre va assenyalar i que va ser un primer avís del perill que podien generar els de l’illa a l’esquena dels centrals. En la següent acció també estaria a punt de marcar el Mallorca. Groga que veu Diakhaby i en el llançament de falta, un mal rebuig de Cillessen li dóna l’oportunitat a ells de trobar-se amb una ocasió claríssima del gol.

El partit avançava i el València tractava fer-se amb un major protagonisme. La primera del València seria de Guedes amb un centre lateral, i una altra de Gayà que impactava en la part de dalt de la xarxa. Els de Bordalás ho intentaven, però faltava velocitat i frescor a l’hora de traure la pilota jugada. Foulquier no tenia ni un control bo, i Racic havia saltat al camp amb una habilitat especial per a perdre la pilota.

Va ser precisament en un d’estos errors de Racic quan la va rebre Kang In, que amb una obra mestra deixa en el sòl a Racic i a Diakhaby, en el punt de penal rep sol Angel, qui anota el primer. En la celebració, Kang In tenia un gest lleig amb l’afició.

Malgrat els múltiples intents de l’equip, continuava costant-li molt arribar. Uns minuts després, es produïa el segon del Mallorca. Obertura de Bava a Maffeo a l’esquena de Gayà. La pilota li cau a Dani que dispara, li toca a la mà a Diakhaby i marxa dins. L’àrbitre va revisar en la pantalla un possible penal, però finalment no va veure res.

En el començament de la segona part entraven al verd Alderete, Soler i Marcos André, eixint substituïts Maxi Gómez, Racic i Diakhaby. En els primers minuts l’àrbitre va estar a punt d’assenyalar un possible penal sobre Soler, que al final va acabar en res. Així mateix, Kang In Lee eixia expulsat amb una gran xiulada per part de la graderia després de veure una doble groga.

El València seria capaç de generar alguna cosa més amb l’entrada d’Helder Costa. En el 60 va tindre una gran ocasió després d’una amenaça, però marxava desviat a la dreta de la porteria de Reina.

La més clara va ser obra de Marcos André, després d’un tir que va estar a punt d’entrar però que no va arribar a travessar la línia de gol després d’un excepcional rebuig de la defensa del Mallorca.

Mancant 10 minuts la situació pintava malament i una altra derrota s’acostava. El Mallorca feia tots els esforços possibles perquè passara el temps i el València no generava més.

L’àrbitre afegia 7 minuts, i encara quedava temps per a la màgia en Hogwarts. Dispar des del parking de Guedes per a retallar distàncies. Gol ES-PEC-TA-CULAR que feia creure al valencianisme amb 4 minuts per davant. Però Mestalla és aquell lloc on els somnis es compleixen i on fins al final tot és possible. Acció de cor i de barallar fins a l’últim minut. Una pilota llarga li va caure a Marcos André, que de planxa li la posava a Gayà qui marcava per a fer esclatar al públic de felicitat. Tota la banqueta saltava per a celebrar el gol. Segons després xiulava el final el col·legiat. El València aconseguia un empat contra tot pronòstic.