ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Atitlan continua guanyant diners i així està el seu acord amb el València

Per Alex Alfaro · 11 Octubre, 2023

El grup inversor valencià Atitlan ultima amb el València Club de Futbol la compra de la pastilla de 40.000 metres quadrats de sòl terciari annex al nou estadi de Mestalla, encara inacabat.

Les dos parts porten mesos negociant el traspàs, que està condicionat a la consecució de l’acord amb l’Ajuntament per a signar el conveni urbanístic definitiu i la finalització de les obres, paralitzades des de l’any 2008.

Les negociacions entre la societat anònima esportiva propietat de Meriton (Peter Lim) i la companyia de Roberto Centeno i Aritza Rodero estan avançades i permetrien al València CF obtindre els recursos econòmics necessaris per a acabar l’estadi. El club compta amb la liquiditat dels 80 milions d’euros de l’acord de La Liga amb CVC, però necessitaria un finançament extra per a culminar el projecte. Encara que en cap moment s’han parlat de xifres oficials, el València sempre ha parlat que el terciari tenia un valor pròxim als 30 milions d’euros.

Mentrestant, el grup empresarial Atitlan va tancar un exercici 2022 de rècord. Després de complir 18 anys, la signatura, propietat de Roberto Centeno i Aritza Rodero, va aconseguir l’any passat disparar el seu benefici i passar dels 4,1 milions reeixits en 2021 als 73,1 milions el passat exercici.

Un augment que va ser conseqüència de la venda del seu negoci d’ametlers i oliveres, que va permetre a la signatura escometre una ferma aposta pel sector ‘agro’ amb la reconversió de cultius cítrics i el seu salt a la producció de pistatxos i alvocat.

Una altra de les seues àrees de negoci és la ‘rajola’. Així, compten amb la societat immobiliària Nuevas Actividades Urbanas (NAU), amb participació en centres comercials de la ciutat de València com Aqua i Arena i altres a la província com l’Osito Park. En concret, té en cartera Oceanic Center, l’empresa que posseeix el complex comercial, hoteler i d’oci Aqua multiespai al costat dels Montoro a través de la signatura Navisa.