ACTUALITAT  

El València i el seu declivi europeu sota la gestió de Meriton

Per Mauro Pérez · 17 Maig, 2024

El València CF, un dels clubs més emblemàtics de La Lliga, ha tingut una presència notable en les competicions europees al llarg del segle XXI, havent participat en elles en 17 ocasions. No obstant això, des de l’arribada de Meriton Holdings en 2014, la realitat per als “ché” ha sigut bastant diferent, ja que en huit dels últims deu anys, l’equip no ha aconseguit classificar-se per a tornejos europeus, i ara són cinc anys seguits sense tornar a competicions europees.

Des que Meriton Holdings, liderat per Peter Lim, va prendre el control del València CF, el club ha enfrontat una sèrie de desafiaments tant en el camp com fora d’ell. La gestió de Meriton ha sigut objecte de crítiques per part d’aficionats i experts, els qui assenyalen la falta d’una visió esportiva clara i la presa de decisions controvertides que han afectat el rendiment de l’equip.

Abans de 2014, el València era un habitual en les competicions europees, aconseguint importants èxits, incloent arribar a la final de la Lliga de Campions en dues ocasions consecutives en la temporada 1999/2000 i a l’any següent 2000/2001, i guanyant la Copa de la UEFA en 2004. No obstant això, el canvi de direcció en el club va marcar l’inici d’una era d’inestabilitat.

Des de 2014, el València ha experimentat fluctuacions en el seu rendiment. Malgrat algunes temporades destacades, com la 2018-2019 quan van guanyar la Copa del Rei i es van classificar per a la Lliga de Campions, estos èxits han sigut esporàdics. En general, la inconsistència ha sigut la norma, i el club ha lluitat per mantindre un lloc en les posicions europees de La Lliga.

L’impacte d’esta gestió es reflecteix clarament en les estadístiques. De les huit temporades sense participació europea en este segle, totes han ocorregut sota el mandat de Meriton. Això ha portat a un descontentament creixent entre els aficionats, els qui anhelen veure al seu equip competir novament en l’escenari europeu.