327 minuts a domicili sense encaixar un gol, la millor ratxa des de 2009

Per Blanquinegres · 04 Octubre, 2018

Fiabilitat, solidesa, seguretat… són alguns els qualificatius que identifiquen al treball col·lectiu en defensa d’un Valencia CF que suma 327 minuts sense encaixar un gol lluny de Mestalla, uns registres que es convertixen en la millor ratxa des de 2009, i que encara pot estirar-se després de la parada d’octubre.

Des que Roger (Levante UD) marcara en el derbi als 33 minuts de partit, el conjunt de Marcelino ha aconseguit posar-li el forrellat a la seua porteria en les visites al Vila-real CF (0-0), a la Real Sociedad(0-1) i este passat dimarts al Manchester United (0-0). No han sigut eixides senzilles, fins que el Valencia CF va arribar a Anoeta, la Real havia marcat en totes les jornades del campionat, i el conjunt entrenat per Jose Mourinho solament s’havia quedat sense marcar enfront del Tottenham en un total de nou trobades. Però el Valencia CF està creixent des d’arrere.

Sens dubte, el nivell defensiu mostrat en Old Trafford va ser de “Champions”, però més enllà dels noms, es tracta d’un treball col·lectiu des dels futbolistes més ofensius, moltes hores de dedicació perquè tot el grup defense de forma sincronitzada, també les accions d’estratègia del rival. Amb independència dels qui siguen els triats per a formar la línia de rereguarda, el Valencia CF va mostrant-se com un equip cada vegada més sòlid.

Cal remuntar-se a l’exercici 2009.10 per a trobar a un Valencia CF amb millors registres en esta faceta. Aquell equip dirigit per Unai Emery “va tancar” la seua porteria lluny de Mestalla durant 460 minuts, en una ratxa en la qual es van enfrontar en Lliga al Racing de Santander (0-1), UD Almeria (0-3) i Màlaga (0-1), a més de mesurar-se al CD Alcoià en Copa del Rei (0-1).

Ara, la plantilla summa 327 minuts sense encaixar un gol fora de casa, sent la seua pròxima cita lluny de Mestalla el 23 d’octubre, quan en la UEFA Champions League es visite al BSC Young Boys en el Stade de Suïsse. S’aconseguirà estirar la ratxa? Tota la plantilla treballarà per a açò.