La millor informació del ValènciaCF en valencià

Victòria clau de València Bàsquet en una nit agredolça
,

Victòria clau de València Bàsquet en una nit agredolça

COMPARTIR

728-90

València Bàsquet va aconseguir una victòria còmoda amb dedicatòria especial a Miki Vukovic en un partit clau on va destacar l’actuació col·lectiva de l’equip amb 5 jugadors per damunt dels dobles dígits i liderats per un Kalinic amb 14 punts i 7 assistències, millor registre passador del serbi en la competició. 

Els de Ponsarnau van entrar al partit molt intensos, amb circulacions de pilota llargues i pacients cercant l’home lliure i forçant Estrela Roja a dols individuals conscients que amb l’absència de Loyd l’atac dels serbis es debilitava considerablement.

Kalinic liderava les tropes taronja, Derrick Williams posava l’espectacle i el talent, i l’equip estava encertat des del triple amb un 3/3 inicial. Un primer quart que acabaria amb 12 punts de diferència i per fi amb la sensació de control que feia temps que faltava.

Al segon parcial, l’inici de València va ser impecable. 100% d’encert amb 2 llançaments triples de San Emeterio i una cistella de dos que van obligar a parar el partit al tècnic dels serbis. Un temps mort que no va afectar, ja que en la reanimació ‘El Sant’ es va fer present amb una assistència màgica.

L’ofensiva dels de Ponsarnau va funcionar de meravella al primer temps. Tant és així que amb 15 minuts de joc ja portaven 44 punts. Tobey i Hermannsson es sumaren a la festa i amb 9 punts combinats ampliaren la distància a +16. A més, el francés Labeyrie va seguir fent mal i es va situar amb 10 punts amb 2 cistelles consecutives.

Però a les acaballes del primer temps, Estrela Roja es va apropar al marcador amb mals atacs i faltes que portaren als serbis a la línia de tir lliure, una oportunitat extra a la vegada que innecessària després de la dinàmica de l’encontre.

Després del pas pels vestidors la dinàmica va continuar igual que abans, però ara amb un O’Bryant que abusava dels interiors taronja, 17 punts portava el nord-americà. Els serbis començaven a arrimar-se perillosament al lluminós quan València Bàsquet va anotar dos triples que van forçar altre temps mort.

I senyores i senyors, ja no és notícia que ha arribat a València un líder, un guerrer que sembla dels de casa, dels de tota la vida, que sent l’escut més que ningú: Nikola Kalinic.
El seu tercer quart va ser una demostració més de l’encert en el seu fitxatge, el serbi necessitava la victòria i es negava a deixar passar l’oportunitat.

La casta de l’aler balcànic va permetre València Bàsquet arribar amb un còmode avantatge a un últim assalt que decantaria la balança. Sols una mala gestió de l’equip taronja podia deixar escapar una victòria fonamental.

Per a com, Estrela Roja va perdre a un jugador clau per als minuts finals, Corey Walden, que se n’anava al banc amb 5 personals. Tot i això la bèstia O’Bryant es negava a donar per perduda la batalla aprofitant-se de la seua superioritat sobre Labeyrie.

Els bases taronja penetraven amb facilitat en la zona rival, doblaven per als interiors i anotaven en cadascun dels atacs. Hermanssonn protagonitzava una de les accions més boniques del partit amb una assistència per l’esquena a Tobey i Sastre, incansable en defensa, se sumava als dobles dígits en atac.

En conclusió un final d’encontre molt còmode amb minuts per a Pradilla, Puerto i el jove Guillem Ferrando, que posaven el segell a una nit agredolça per a l’entitat.