CRÒNIQUES

El València trau bona nota del tràmit davant el Saragossa (4-1)

Per Blanquinegres · 30 Novembre, 2017

El València va superar en nota el partit davant el Saragossa que li podia donar el pas per als huitens de final de la Copa del Rei. L’equip no va perdre temps i ràpidament va encaminar el partit. Un partit, en el qual va debutar Ferran Torres i va tornar a marcar Rober Ibáñez, el dia que tornava a jugar després de la seua lesió.

El Saragossa va eixir a per totes a la recerca d’un gol ràpid que li donara vida a l’eliminatòria, va jugar molt avançat, va pressionar molt i va voler no deixar maniobrar al seu rival. Però el València CF va anar deixant passar els minuts i en el 10 a punt va estar d’arribar el primer gol en una ràpida acció entre Andreas i Lato amb centre del lateral al qual no va encertar per poc Santi Mina. Era el primer avís dels de Mestalla, el segon en el minut 19 amb un xut d’Andreas que el meta Rató va detindre amb dificultat.

I com no hi ha dos sense tres, a la tercera va rebre el premi màxim. Este València CF està acostumant-se a ser letal en atac i en una ràpida contra Zaza li la va posar en safata a Santi Mina per a marcar l’1-0 de tir ras i ajustat. El xoc arribava a la mitja hora i els de Mestalla donaven calor a una nit molt freda en la capital. Andreas no va voler ser menys que el seu company i en un eslàlom personal va voler sorprendre al porter des de lluny, però el seu xut va eixir fora per poc.

A partir d’eixe moment va ser ja un monòleg blanc-i-negre davant un rival que, açò sí, no li perdia la cara a una trobada i a una ronda ja molt costa amunt. Santi Mina, en el 44, va poder aconseguir el segon tant, però la seua cabotada es va anar a l’esquerra de la porteria. Així, amb l’1-0 en el marcador va acabar una primera part en la qual el València CF no va passar dificultats davant un voluntariós Saragossa que va barallar.

Després del descans, el València CF va seguir lluitant com si tot començara de zero i en el minut 52, una pilota furtada per Zaza va poder ser el segon de la nit, però el seu tir amb la dreta després de regatejar al porter va donar en la xarxa de la porteria però per fora. I l’italià, amb ganes de marcar, es va inventar diversos regatejos per a xutar, Rató va detindre i Santi Mina, amb fredor, va aguantar i li va batre per baix per a fer el segon al caient de l’hora de joc. Set dianes del davanter gallec, amb doblet en Copa.

L’equip de Marcelino va mantenir la intensitat malgrat els canvis i Rober, que s’estrenava esta temporada, va marcar tot un golàs en rebre la pilota, regatejar al central i batre amb l’esquerra a Ratolí. Millor debut impossible per a un jugador maltractat per les lesions. Mestalla era una festa i més encara quan el tècnic va fer debutar també al davanter juvenil Ferran Torres, campió d’Europa i subcampió del món Sub-17.

Els compassos finals, amb Mestalla lliurat al seu equip, van anar d’autèntica bogeria amb moltes arribades en atac dels valencianistes i gols de Ruben Vezo per a fer la cambra dels che i de Pombo per al tant de l’honor del Saragossa. Amb 4-1 es va acabar un xoc entretingut per a ser un tràmit i en el qual Marcelino va poder donar minuts als menys habituals.