La millor informació del ValènciaCF en valencià

Sandra Gómez: “Si no es garanteix que el club pot complir amb els compromisos apostem per la caducitat de l’ATE”
,

Sandra Gómez: “Si no es garanteix que el club pot complir amb els compromisos apostem per la caducitat de l’ATE”

COMPARTIR

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha concedit una roda de premsa per a explicar l’informe d’Urbanisme sobre el projecte del Nou Mestalla. Des del club estan expectants, ja que si l’informe no és favorable, hauran de fer canvis perquè el projecte del nou estadi puga ser aprovat. 

La caducitat de l’ATE

Pel que respecta a la caducitat de l’ATE, nosaltres ens remitim a l’informe en el qual es solicitava la caducitat. És competència de la Generalitat, però han de complir-se els compromisos d’eixos drets urbanistics. Tots els beneficis que generen han d’anar a l’interés general i no a uns privats. Eixos drets han d’invertir-se en la ciutat de València i els seus veïns. 

Si no es garanteix que el club pot complir eixos compromisos amb la ciutat de València, nosaltres apostem per la caducitat de l’ATE. Sense obligacions, no hi ha drets urbanístics. Les obligacions del València són: l’entorn, el poliesportiu i la finalització del Nou Mestalla. 

El Nou Mestalla

El València no pot construir qualsevol estadi. Si vol complir amb les obligacions, ha de fer un bon estadi. El conveni de 2005 entre ajuntament i club parlava en un aforament mínim de 70.000 espectadors. I dotat de les més modernes instal·lacions al nivell d’altres estadis europeus.

El València va ficar que seria un estadi cinc estreles. Per esta raó, la Generalitat anava a ajudar amb l’ATE amb drets econòmics, perquè era un estadi que anava a traure esdeveniments esportius molt importants. 

Per a nosaltres, acabar l’estadi amb qualsevol aforament i amb qualsevol infraestructura no és complir amb els requeriments acordats entre el club i les administracions públiques valencianes. Si l’aforament és menor al de l’actual Mestalla, l’ATE no tindrà cap sentit. 

L’aforament del Nou Mestalla

Proposem una solució raonable que consisteix en fer un nou conveni condicionat l’otorgació de les llicències urbanístiques si el club compleix amb els compromisos de la l’ATE. Si no compleixen no es podran emportar les plusvàlues urbanístiques. Si compleix podrà executar-les, ho té a la seua mà.

El club tindrà els seus drets si compleix amb els compromisos de la ciutat. Així garantim un estadi amb unes característiques completes, poliesportiu. L’estadi tal com hui es planteja és per a 45.575 espectadors. És la llicència sol·licitada. Això és el que hui hi ha.

El que posem en l’informe és que no pot ser que siga més xicotet que l’actual Mestalla. Es podrà pactar alguna matisació, pot haver-hi un marge. No acceptem un projecte més xicotet i que el tingam que pagar com si fora l’inicial.