ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Quin és el central de Paterna amb més potencial?

Per Alex Alfaro · 04 Novembre, 2023

L’Acadèmia del València CF és un dels grans referents a Europa en la formació de futbolistes per a competir en l’elit. Així ho torna a mostrar el CIES Football Observatory en el seu informe 436 d’Octubre de 2023 que col·loca al València CF com la quarta millor Acadèmia d’Europa en nombre de jugadors formats en la Ciutat Esportiva de Paterna i que actualment juguen en el Big 5: les 5 grans lligues: Anglaterra, Espanya, Alemanya, Itàlia i França.

Aquest informe que el CIES Football Observatory ha publicat  situa a l’Acadèmia VCF en la 4 posició d’Europa i per cinqué any consecutiu apareix en el top 10 en nombre de jugadors formats en l’Acadèmia VCF que actualment competeixen en alguna de les 5 grans lligues amb un total de 29 jugadors que competeixen actualment en LaLiga, La Premier League, la Ligue 1 i la Sèrie A.

Aquesta 4 posició és la millor posició de l’Acadèmia VCF en termes quantitatius des que existeix el registre del CIES i la xifra de 29 jugadors competint en el Big 5 és la més alta també des que existeixen aquests registres.

Per davant del València CF només apareixen Reial Madrid, FC Barcelona i Ol. Lió, mentre que el top 10 ja per darrere del València CF ho completen Paris Saint Germain, Manchester United, Ath Club de Bilbao, TSF Hofenheim, Chelsea FC i Bayern de Munic

Bona part d’eixos 29 jugadors competeixen actualment al València CF: José Luis Gayà, Hugo Guillamón, Jesús Vázquez, Cristian Rivero, Javi Guerra, Mario Domínguez, Cristhian Mosquera, César Tárrega, Fran Pérez, Pablo Gozálbez i Hugo González.

La posició de centrals

Cristhian Mosquera (19 anys), Yarek Gasiorowski (18 anys), César Tárrega (21 anys) i Rubo Iranzo (20 anys) formen el grup de defensors que l’Acadèmia ha criat per a proveir i rejovenir la saga del ratpenat durant la dècada vinent. És la línia en la qual el club està més protegit per les inferiors de Paterna i Rubén Baraja, per necessitat, per confiança, o per tots dos factors, ha optat per donar-los protagonisme per a completar la plantilla i posar pegats lesions en la rereguarda.

 

Enquesta: Quin és el central de Paterna amb més potencial?

   Mosquera
   Yarek
   César Tárrega
   Rubén Iranzo
Veure els resultats (88 vots)