Parejo complix 200 partits com a valencianista

Per Blanquinegres · 26 Febrer, 2018

A Mestalla, el capità Dani Parejo va complir ahir davant la Reial Societat 200 partits en Primera Divisió amb el València CF, una xifra històrica que demostra el seu compromís i tremenda regularitat en les seues set temporades ja en la plantilla de l’equip blanc-i-negre. Contra els donostiarres, va tornar a ser titular. No va deixar de donar ordres ni de manar sobre la gespa del coliseu de l’avinguda de Suècia. De principi a fi. En el minut 10 es va atrevir fins i tot a rematar de cap, però va saltar abans d’hora i va connectar malament la pilota que va eixir alt.

Després del descans i amb una major pressió dels d’Eusebio, Parejo va seguir intentant-ho com sempre, ajudant en defensa com en atac, accelerant el joc quan l’ocasió ho requeria i posant temprança quan es necessitava. Amb l’empat va ficar una marxa més al seu futbol, i amb el 2-1 de Santi Mina va tractar sempre de no arriscar en la passada i buscar sempre el company millor situat.

El ‘10’ ocupa la posició 42ª en este rànquing històric del València CF i ha superat a un mític com el davanter Epifanio Fernández ‘Epi’ que va guanyar en la dècada dels anys 40 ni més ni menys que tres títols de Lliga i dos Copes. En estos 200 duels de Lliga, el madrileny acumula 86 victòries, 49 empats i 65 derrotes i ha marcat 36 gols, la qual cosa li porta al lloc 35º d’històrics golejadors en Lliga i acostar-se a Enrique Saura i Eloy Olaya amb 37 dianes. Tot açò sense oblidar les 37 assistències

En la seua primera campanya com a valencianista (2011.12), Dani Parejo va jugar un total de 16 partits sense estrenar-se en la faceta realitzadora, 27 compromisos en la 2012.13 (1 tant), 31 en la 2013.14 (4 dianes), 34 en la 2014.15 (12 gols), 33 en la 2015.16 (8 punts), 36 duels (5 dianes) en la passada campanya i 23 xocs en l’actual amb 6 gols (davant l’Athletic, Leganés, Celta de Vigo, Girona, Llevant UD i Màlaga CF).