ACTUALITAT  SOCIAL  

Mestalla “celebra” els 101 anys amb la pitjor entrada de la temporada

Per Javi Richart · 20 Maig, 2024

Hui, 20 de maig de 2024, Mestalla “celebra” el seu 101 aniversari. En canvi, no es pot dir que siga un dia de celebració, ja que el partit de diumenge entre el València i el Girona va protagonitzar la pitjor entrada de la temporada: 36138 espectadors va ser la xifra que el club va fer pública enmig de la manifestació contra Peter Lim.

No obstant això, és una xifra que és enganyosa, ja que molts aficionats van entrar per després eixir, i no es van quedar durant el partit. A pesar d’això, Mestalla va presentar una entrada molt major del que s’esperava. El temple che va celebrar l’any passat el seu centenari enmig d’una situació extremadament crítica, ja que el València es jugava el descens a Segona Divisió.

Enguany s’ha tornat a repetir una situació desagradable, però amb l’estadi mig buit. La situació esportiva ha estat millor després d’aconseguir una permanència còmoda. Però, l’ambient no ha millorat gens, i s’ha vist agreujat per l’estat de les obres del Nou Mestalla.

De fet, ni el centenari de Mestalla ni l’aniversari d’enguany s’haurien d’haver celebrat, ja que el nou estadi hauria d’haver estat acabat en 2009. Ara, 101 anys després d’aquell especial 1923, Mestalla celebra que és un any més vell, sent protagonista d’una manifestació que ha acabat amb la divisió de l’afició valencianista com a conseqüència de la gestió de Peter Lim.