CRÒNIQUES

Pareix impossible (1-1)

Per Blanquinegres · 27 Septembre, 2018

El València seguix sense guanyar i pareix impossible que apleguen els tres punts. El conjunt dirigit per Rubén Uría, amb Marcelino en la graderia, ha mostrat en la seua millor versió però en la segona meitat Aspas va empatar el partit i fa fer impossible l’alegria valencianista.

L’equip va eixir amb ambició i, amb el pas dels minuts, es va anar ensenyorint de la situació. En el minut 10, Wass va caure derrocat en l’àrea després d’una espenta de Junca, però el col·legiat no solament no va xiular gens sinó que tampoc va voler ajudar-se del VAR malgrat que les airades protestes de tots els jugadors valencianistes i l’afició de Mestalla. Poc després Rodrigo no va arribar per centímetres a un bon centre de Carlos Soler i, més tard, Guedes, després d’inventar-se un barret increïble, va xutar amb força amb l’esquerra però alt. Tot en un tancar i obrir d’ulls davant un Celta que es trontollava per moments. L’internacional portugués estava motivat i amb ganes d’estrenar-se el seu caseller de gols. Ho va intentar passat el quart d’hora amb col·locació, encara que sense molta força. Però la màgia del ‘7’ és immensa i, en el minut 25, va donar una impressionant assistència a Batshuayi, qui per fi va marcar el seu primer gol com a valencianista. Molt bon tant del belga que va asseure al meta Sergio amb un preciós toc de pilota amb la seua cama bona, l’esquerra.

Els de Mestalla volien més, açò sí sense presses i sense perdre el rigor tàctic. El Celta tenia més possessió, encara que freturosa de profunditat i verticalitat. Mentrestant, els blanc-i-negres eixien al contraatac amb molta velocitat i perill. Amb 1-0 va acabar una primera meitat en la qual els valencianistes van saber jugar amb cor i cap, tancant buits i corrent com una moto quan l’ocasió ho requeria.

Després del descans una preciosa acció d’estratègia valencianista en un servei de falta va meréixer el premi del 2-0, però el llançament amb rosca de Guedes va eixir fora per mil·límetres amb Sergio batut. I Rodrigo, al caient de la mitja hora de joc, es va anar per velocitat i sense angle i amb Araujo damunt quasi marca el segon. La pilota, després de passar per sota de les cames del meta cèltic, es va passejar per la línia de gol sense voler entrar. El mateix li va succeir a Wass després d’una magnífica deixada amb el pit de Batshuayi. Era un recital d’ocasions locals sense recompensa. Tanmateix, el Celta va tindre l’empat en un xut de Fran Beltrán que se’n va anar per poc del marc de Neto. Però el futbol és molt ingrat a voltes i el Celta, sense fer molt en la segona meitat, va empatar amb una cabotada de Iago Aspas al que res va poder fer Neto.

El València CF havia posat tot per a guanyar i, això no obstant, era penalitzat a la primera. Pareix impossible. Al final, un nou empat per a un conjunt de Mestalla que va tindre les ocasions, però al que li va faltar rematar-les.