CRÒNIQUES

Mina evita la tragèdia (1-2)

Per Blanquinegres · 30 Octubre, 2018

El València CF va tornar a somriure este dimarts en l’estadi de la Romareda en derrotar al CD Ebre per 1-2, en un treballat i complicat encontre de la Copa del Rei en el qual jugadors menys habituals, i fins i tot alguns debutants, van véncer en la segona meitat al batallador cuer del grup tercer de Segona B gràcies al protagonisme de Santi Mina, decisiu amb els seus dos gols en deu minuts màgics, del 70 al 80, en els quals els de Mestalla li van donar la volta al marcador. Marcelino, i el valencianisme, respiren un poc més.

L’entrenador asturià es va deixar a Paterna a futbolistes titulars per a donar-los descans buscant una positiva revolució copera com així va ser a Saragossa, on el debutant Kan gin Lee, amb només 17 anys, s’estrenava de forma oficial amb el València CF amb el dorsal ’34’ a l’esquena i en el centre del camp per la banda esquerra. Era un onze nou en totes les línies, amb cinc canterans, però amb un únic objectiu, tornar a guanyar.

Van ser uns compassos inicials de domini visitant davant un rival més pendent de defensar que d’atacar com era lògic. No arribaven les ocasions fins que Gameiro, en el minut 22, va agafar una pilota fóra de l’àrea, va xutar amb potència i el meta va traure a córner. El CD Ebre, a més, es quedava en inferioritat a la mitja hora de joc per expulsió del lateral Tiago. Ferran, de nou amb la testa, va cabotejar i, després de pegar en un rival, va provar els reflexos del porter, providencial. Amb l’empat inicial va acabar este assalt amb un únic color, el blanc-i-negre, però que no es reflectia en el marcador.

Després del descans el belga Batshuayi va substituir al francés Gameiro en atac. Calia tocar una tecla, perquè el CD Ebre va renunciar encara més a tirar endavant. La seua fi era protegir el seu marc amb el major nombre de jugadors possibles. Contra aqueixa muralla Kangin Lee es va inventar una rematada de rosca que va pegar en el pal, un altre més esta temporada, en la primera oportunitat clara de la segona meitat.

Però el pitjor estava per arribar. Una falta centrada a l’àrea per Sergio Cortés va ser rematada de cap per Jon Ander per a marcar l’1-0. Jaume no va poder fer gens. Primer xut entre pals i gol del CD Ebre. El València CF necessitava reaccionar al més prompte possible. Així, Santi Mina es va fabricar una preciosa jugada en banda per a col·locar l’empat en el minut 70, el primer del seu compte particular. El València CF anava a per totes i llavors va tornar a aparéixer el gallec Santi Mina per a fer el segon en La Romareda. El seu cap trencava l’empat. Magnífic l’olfacte del ’22’ valencianista que va arribar i va convéncer amb els seus gols. Després, amb la tranquilitat dels dos gols, va ser el debut en els últims minuts de l’atacant Álex Blanco, qui va substituir al seu company habitual en el filial i que va tenir el tercer quasi en el descompte.

Al final, important victòria per l’anímic, segona de la temporada, del València CF en l’anada de dieciseisavos de la Copa, i especial protagonisme de Santi Mina, qui tornava a l’equip després d’un temps inactiu i que va ser decisiu amb el seu doblet golejador quan pitjor pintava el xoc després d’avançar-se el CD Ebre. El gallec, que va acabar amb rampes, va anar aqueix aire fresc que necessitava el bloc de Mestalla per a tornar a assaborir un triomf esta temporada. Ara, a pel Girona en LaLiga.