ACTUALITAT  

Militao testifica sobre els insults a Vinicius a Mestalla

Per Alex Alfaro · 11 Gener, 2024

El futbolista brasiler del Reial Madrid Éder Militao va declarar aquest dijous com a víctima de possibles insults racistes en el camp del València i va assegurar que va ser objecte dels mateixos i que es va sentir ofés però els va vincular a poques persones i no a tot Mestalla, segons va poder saber EFE per fonts coneixedores del seu testimoniatge.

El València i el Madrid es van enfrontar el passat 21 de maig a Mestalla en una trobada que es va detindre després de denunciar Vinicius Jr. al col·legiat que havia sigut objecte d’insults racistes per part d’alguns seguidors. El brasiler va identificar almenys a un d’ells en eixe mateix moment davant la Policia.

Després de reprendre’s el xoc i ser expulsat, va ser acomiadat per la graderia al crit de “tonto, tonto” que el seu tècnic Carlo Ancelotti va confondre a la sala de premsa pel de “mono, mono”, la qual cosa li va portar a assegurar que l’estadi s’havia tornat “boig” una afirmació que va rectificar dies després, però que va tindre una important repercussió.

La Liga va presentar eixe mateix dia una denúncia pels insults a Vinicius Jr, com ha fet en altres casos, i el València, en visionar les càmeres de seguretat, va identificar a altres dos abonats com a presumptes autors d’eixos mateixos insults i va anunciar la seua expulsió per a tota la vida de Mestalla.

Al juliol, La Liga va ampliar la seua denúncia d’insults racistes als rebuts també per Militao, que aquest dijous va declarar per videoconferència i va assegurar haver-se sentit ofés, una de les claus jurídiques del cas, encara que va explicar que no es va tractar d’insults generalitzats des de les graderies de Mestalla sinó d’uns pocs individus.