ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Les tres apostes de Baraja ja multipliquen el seu valor de mercat

Per Alejandro Fernandez · 13 Octubre, 2023

Les tres apostes joves de Rubén Baraja en aquest València, anomenades “la quinta del Pipo”, estan progressant i creixent molt ràpid, donada la complexa situació per la qual travessa el club. Javi Guerra, Diego López i Fran Pérez han emergit del València Mestalla per a salvar a l’equip en Primera Divisió i guanyar-se la confiança d’un tècnic que ix cada cap de setmana a competir amb les armes que li han donat.

Aquests tres futbolistes disposen d’un gran caràcter per a fer el salt competitiu i oferir les millors garanties en cada partit. El desenvolupament del seu futbol no sols ha agradat a Baraja i a l’afició valencianista, altres clubs també els oberven de prop per a incorporar-los en les seues files. Qui també està pendent dels tres és Santi Dénia, seleccionador nacional Sub-21, que els ha tornats a convocar i està encantat amb el seu futbol.

El nivell de Javi Guerra, Diego López i Fran Pérez és tan notable, que el seu valor ha pujat segons Transfermarkt en més d’un 100%. Javi Guerra ha passat de valdre 2,5 milions a 20 milions, Diego López ha passat d’ 1,5 milions a 10 milions i Fran Pérez ha passat de valdre 500.000 a 5 milions, segons indica la web Transfermarkt.

El València ha reconegut el desenvolupament futbolístic dels tres i la importància en l’equip de Rubén Baraja i els va renovar amb clàusules milionàries. Javi Guerra té contracte fins a 2027 i una clàusula de 100M, Diego López té contracte fins a 2026, més un any opcional, i una clàusula de 100M, i Fran Pérez té contracte fins a 2026 i una clàusula de 80M.

Un altre jugador que ha augmentat el seu valor de mercat, segons Transfermarkt, és Pepelu. El nou futbolista del València que reuneix unes característiques que el València no tenia des de feia diverses temporades, ha vist el seu valor ascendit fins als 8 milions d’euros. Futbolista fonamental per a Baraja i eix central de l’equip, sent titular en tots els partits disputats fins al moment.

Els jugadors que més valor de mercat tenen són José Luís Gayà (30M) i Giorgi Mamaerdahvili (30M). També hi ha futbolistes que han baixat el seu valor com Sergi Canós (de 9M a 4M) i Hugo Guillamón (de 14M a 9M), jugadors que mantenen el seu valor com Gabriel Paulista (2,5M) i Mouctar Diakhaby (6M).