ACTUALITAT  

Les fortes reaccions des del Brasil al comunicat del València sobre la declaració de Vinicius

Per Manel Rumbau · 05 Octubre, 2023

Durant el matí de hui, el jugador del Reial Madrid, Vinicius Jr,  ha declarat als jutjats de Plaza Castilla per videoconferència davant el jutjat d’Instrucció nº10 de València, el qual investiga els insults racistes que es van proferir el passat 21 de maig a Mestalla durant el transcurs del València – Reial Madrid.

En la seua declaració, la qual s’ha estés durant quasi una hora, el jugador brasiler ha recolzat la versió que en el seu moment va dir Ancelotti en la roda de premsa posterior al partit: “Li ensenyen la roja i tot l’estadi cridant “mono, mono”. No hi ha molt a dir, estic molt trist perquè mai m’ha passat açò”.

Dies després a aquesta declaració, l’entrenador italià va haver de rectificar i demanar perdó per les seues paraules, afirmant que “no es tractaven de 46.000 persones, sinó d’un grup”. No obstant això, tot i que aquelles paraules foren desmentides, Vinicius s’ha excusat en aquestes durant la seua declaració per tal d’assenyalar que els crits no van ser de dos o tres persones, sinó que van proferits per tot l’estadi en eixe moment. A més, també ha destacat que només ha rebut insults racistes a Mestalla (malgrat que ja va haver de declarar per una situació semblant a Son Moix durant un Mallorca-Reial Madrid) i que vol implicar-se en la lluita contra el racisme en el futbol.

Les desmesurades reaccions des del Brasil al comunicat del club

Amb açò pel mig, el València ha hagut de defensar-se d’aquestes fal·làcies per mitjà d’un comunicat oficial on ha demanat rectificar al jugador les seues paraules, així com ha indicat que “el racisme no té lloc ni al futbol, ni a la societat, però no es pot fer-li front amb fal·làcies ni mentides infundades”.

Davant aquest comunicat, les fortes reaccions des del Brasil a les paraules del València sobre la declaració de Vinicius no s’han fet esperar. Acusacions al crit de racistes, insults, amenaces o burles han sigut el mètode usat pels milers de brasilers que s’han deixat veure per la publicació del club de Mestalla a les seues xarxes socials. A continuació, algunes d’aquestes perquè jutgen vostés mateixa. La ignorància no té límits.