ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La posició que vol reforçar el València en el pròxim mercat

Per Blanquinegres · 02 Abril, 2024

El davanter ucraïnés del València CF, Roman Yaremchuk, no estarà disponible per a la pròxim partit contra el Granada CF a causa d’una lesió en els isquiotibials de la cama esquerra, patida en el recent partit contra el RCD Mallorca. S’anticipa que la seua recuperació podria ser de dos a tres setmanes.

Esta absència es preveu per als pròxims partits, incloent-hi el reprogramat contra el Granada i l’enfrontament contra Osasuna el dilluns 15 d’abril. La lesió representa un contratemps en una etapa crítica de la temporada, seguint una setmana d’alta tensió i activitat física intensa. Yaremchuk, qui havia rebut la confiança de Baraja com a titular indiscutible al costat d’Hugo Duro, ha mostrat una notable millora en el seu rendiment, reflectida en gols i en el seu joc en general.

La seua baixa temporal és un colp per a l’equip, però s’espera que la seua recuperació siga de duració moderada. Mentre Baraja podria optar per Diego López per a acompanyar a Hugo Duro o que començara a tindre minuts com a titular, l’altre davanter ché, Alberto Marí. Que va començar la pretemporada marcant gols fins a la seua inoportuna lesió que li va fer perdre’s la primera meitat de la temporada.

La decisió sobre els cedits

Selim Amallah va arribar a València com una de les grans apostes de l’estiu i després d’una negociació llarga durant de més d’un mes que va permetre que arribara en unes condicions favorables en una operació en la qual també va estar Marcos André.

No obstant això, el seu rendiment no ha sigut ni molt menys l’esperat i ha sigut una de les decepcions de la temporada. A pesar que la intenció era que poguera ser titular en l’equip de Baraja, únicament ha pogut disputar 579 minuts encara que si que ha participat en 16 partits.

Amallah tornarà al Reial Valladolid a final de temporada. L’opció de compra que podia executar el València era de 6,5 milions però no es durà a terme. El Valladolid ja coneix aquesta intenció i ja valora un mercat de fitxatges on haurà de valorar el futur del marroquí.

El València, no obstant això, sí que valoraria una cessió, una possibilitat que guanyaria força en el cas que finalment el Valladolid no aconseguira l’ascens. Actualment són 5é i es troben a només dos punts de l’Espanyol, segon classificat.

Els altres dos cedits pels quals s’ha de prendre una decisió són Yaremchuk i Peter Federico. A l’ucraïnés li agradaria quedar-se a València, però no té opció de compra i el rendiment tampoc ha enamorat a la parròquia che. Peter Federico, d’altra banda, té una opció de compra de 2 milions pel 50%.

Amb Yaremchuk hi ha un problema que és clau i és el seu salari. Este any el València ha pagat menys del 50% del seu salari, una situació que no es tornarà a vore la pròxima temporada. És a dir, en el cas de que el Brujas deixara que tornara a vindre cedit, seria pagant el seu salari complet de 2 milions d’euros nets, una xifra que Lim no va a pagar.

Tal com ha informat Relevo, el València ja busca un davanter per a la pròxima temporada. La idea original a principi d’any és que la davantera de la pròxima temporada fora Rafa Mir, Hugo Duro i Alberto marí, però eixa opció de moment no és possible. En maig el València decidirà si tornarà a intentar l’opció de Rafa Mir però ara mateix el club busca opcions per a reforçar eixa posició.