ACTUALITAT  

Segons la simulació d’OPTA, sentència l’Europa League i dona esperances en la Conference League al València

Per Mauro Pérez · 03 Maig, 2024

Després d’una temporada desafiadora, el València CF es troba en una posició inesperada: competint per un lloc en competicions europees. Quan Layhoon, presidenta del club, va declarar que l’objectiu principal era mantindre’s en Primera Divisió, pocs haurien imaginat que arribarien a esta etapa del campionat amb opcions reals de classificació europea.

L’equip dirigit per Rubén Baraja ha superat les expectatives i ara lluita per un lloc a l’Europa League o en la Conference League. Actualment, el València ocupa la huitena posició en la taula de LaLiga, amb 47 punts, a només quatre punts del sisé lloc que garanteix la classificació a l’Europa League.

No obstant això, les probabilitats no són tan prometedores segons l’anàlisi del superordinador de Opta, el València només té un 7,9% de probabilitats d’aconseguir la sisena posició, ocupada actualment per la Reial Societat. Encara que la lluita per la Conference League sembla més factible, amb un 24% de probabilitats d’arrabassar-li la setena posició al Reial Betis.

Malgrat les dificultats, el València es manté en la baralla per un lloc en competicions europees. Amb cada partit que passa, l’emoció i la tensió augmenten, i les esperances per poder superar les probabilitats i assegurar un lloc en l’escenari europeu augmenten per a la pròxima temporada, tot un desafiament en este final de temporada.