Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja:

Jorge Olmos , 17/03/2023

Baraja: "Ni he parlat amb Lim ni em preocupa"

ACTUALITAT

+  ACTUALITAT  SOCIAL  

La Generalitat accepta pagar la multa del futbol amb condicions

Per Blanquinegres · 05 Juliol, 2016

En el matí d’ahir dilluns, la Unió Europea va multar al VCF al pagament de 20,4 milions d’euros per beneficiar-se d’ajudes vingudes i acceptades pels òrgans públics a l’any 2009, any de l’ampliació de Capital orquestrada pel VCF amb els beneplàcit de la Generalitat Valenciana. El màxim òrgan del vell continent va publicar també les sancions cap a altres sis equips d’Espanya; Reial Madrid, Osasuna, FC Barcelona, Athletic Club, Hèrcules, Elx creant una multa propera als 69 milions d’euros.

En estes, l’actual equip de Govern a la nostra Comunitat ja s’ha pronunciat al respecte mitjançant el Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Des de la comitiva s’accepta sense cap tipus de negativa la multa interposada davant les il•legalitats produïdes.

La resolució de la Competència, a falta d’un anàlisi més detallat, deixa poc marge per al dubte. Va haver una concessió irregular d’avals i hi ha que recuperar per a les arques publiques. La Generalitat s’ha marcat l’objectiu d’eixir del futbol recuperant el diner avalat en el seu moment. Anem a analitzar cas per cas i anem a estudiar les diferents opcions que es poden donar.

A les paraules del President del valencians cal explicar que eixa multa que “recau” sobre l’entitat de Mestalla no és com a tal, tot i que haurà de pagar igualment. Qui respon, en última instància, davant la UE és Espanya com a país replegant el montant econòmic a través de les diferents Comunitats Autònomes afectades i els seus Instituts de Finances que al seu mateix temps cobraran dels equips sancionats. En la Comunitat Valenciana recaurà sobre l’IVF (Institut Valencià de Finances).

El seu màxim dirigent tampoc va desaprofitar l’ocasió per enviar un missatge davant la notícia dels requeriments de la Unió Europea. El seu President, Manuel Illueca va assegurar de manera molt clara que <L’IVF recuperarà fins a l’últim cèntim>.

El VCF per la seua banda va pronunciar-se ahir mitjançant un comunicat oficial on reclamava un punt de cautela per tal de rebre el requeriment oficial per part de Brussel·les i conèixer el seu recorregut legal junt al seu gabinet jurídic per tal de buscar la cautelar i evitar el pagament.