+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

FCB-VCF: Càstig sense pietat al Camp Nou (7-0)

Per Blanquinegres · 03 Febrer, 2016

El VCF es presentava al Camp Nou per tal de disputar una de les 2 places que es posen per a disputar la Final de a Copa del Rei. Una prova de molta alçada per a un conjunt blanquinegre que camina amb la inèrcia d’un zombi a la Lliga i que té a la Copa la via de salvament, un baló d’oxigen per al grup de Gary Neville que per al partit d’anada proposava un onze sense cap interior pur i sense un home gol de referencia, sent Rodrigo Moreno l’home encarregat de portar el pes ofensiu dels valencianistes al feu blaugrana.

L’oposició blanquinegra va durar 8 minuts. Abans d’arribar al 10 de la primera part, els trident del FC Barcelona pegava la primera mossegada a l’electrònic amb el gol de Luis Suárez. L’uruguaià feia el 1 a 0 precedida d’una clamorosa pèrdua d’André Gomes al mig del centre del camp que va permetre la ràpida transició blaugrana. El pla ideat per Gary Neville es esvaïa i només un minut més tard, Neymar prop va estar de fer el 2-0, fruit d’una nova contra perillosa que afortunadament va quedar en res.

Les ocasions es succeïen i poc va tindre que esperar el Camp Nou per tornar a posar-se dret amb un nou gol del seu equip. 12 de partit i novament, Luis Suárez que afonava la pilota dins la xarxa defensada per Mathew Ryan. Passada mesurada de Busquets cap a Alexis Vidal que li l’entregava l’esfèric cap a Suárez per fer el segon del partit, segon al compte particular del davanter uruguaià. Del VCF, ni rastre pel camp. Els de Neville assistien atordits a l’espectacle que protagonitzaven Neymar, Suárez, Iniesta i companya.

Encara sense complir-se el 30 de partit, Messi entrava a la festa per fer embogir al públic assistent. L’astre argentí feia el 3-0 al 29’ després d’un gol marca FCB. Triangulació impossible que acabava als peus del millor jugador del món. Amb el desastre consumant-se, Neville retirava del camp a un Danilo perdut a la batalla com la resta dels seus companys que assistien atonits al joc coral dels de Luis Enrique. En el lloc del brasiler, entrava l’algerià Sofiane Feghouli. Per vore el grau de l’encontre, el primer córner dels de Mestalla arribava al minut 40 de partit, a 5 del descans.

Però tal d’arribar al temps de descans el València CF encara podia haver vist ampliada la renda en un o dos gols més. Messi estavellava una pilota al travesser de la meta de Ryan i per últim, just en 46 de partit, la desgràcia es menjava als blanquinegres. Iglesias Villanueva assenyalava penal, comés per Mustafi i este veia la roja directa perdent-se tota la segona part i deixant als seus a soles davant el perill. Neymar, molt actiu i generós en el partit, era l’encarregat de llançar la pena màxima i l’encarregat d’errar sense més posant la pilota al pal dret. El xiulit final del col·legiat va permetre el descans i perdre la sensació d’agonia a la que els blaugrana sotmetien als valencianistes.

L’inici de la segona part va deixar el segon canvi a les files dels valencianistes. Rubén Vezo s’incorporava al camp per tal de reconstruir l’equip després la baixa de Mustafi. Luis Enrique per la seua banda es permetia el luxe de retirar a Iniesta per tal de protegir del cansament i de la groga que veia en la primera part. Amb la pilota ja rodant, el guió no variava ni un àpex. La reacció no s’albirava en els de Neville i el Barça continuava acumulant jugades de perill per tal de poder ampliar la renda i patir zero a Mestalla la setmana que ve.

La ‘festa’ es completava amb el debut de Denis Cheryshev com jugador del VCF. 24 hores després de ser presentant el jugador rus apareixia amb l’ovació dels vora 60000 espectadors del Camp Nou. Gary Neville completava els seus 3 relleus abans d’arribar al 60 de partit i abans d’eixe minut Leo Messi apareixia per fer el doblet i posar el 4 a 0 en el lluminós del Camp Nou.

Al minut 68 de partit, l’assistent de Iglesias Villanueva anul·lava un gol a Rodrigo Moreno per posició antireglamentària del davanter hispà-brasiler. Esta era sense dubtes la primera i millor jugada trenada per els blanquinegres en tot el partit. Cheryshev es convertia en l’assistent d’esta jugada que quedava en il·legal i per tant no feia varia en res el marcador de 4-0 que regnava fins el moment en el que Messi va decidir trencar la parsimònia. Abans d’arribar a l’últim quart d’hora del partit el ‘10’ blaugrana completava els eu hat-trick i de pas signava la maneta al marcador (5-0).

Tot i l’exultat marcador la graderia blaugrana animava a Neymar Jr. per a que fora un més de la festa. Com membre de la ‘MNS’, ell era l’únic que encara no havia vist encert de cara a porteria. A falta d’arrodonir la festa amb el brasiler, Luis Suárez continuava a la seua i imitant al seu company Messi, l’uruguaià es sumava a la festa del hat-trick per tal de compartir pilota amb l’argentí.

No hi hauria descans i fins i tot a les acaballes del partit, el Barça continuava massacrant als blanquinegres sense cap tipus de pietat i Suárez s’apuntava un pòquer amb el seua 4rt gol. Arribava el 7 a 0 i la vergonya quedava reflectit amb el lluminós del Camp Nou. El partit quedava liquidat i el VCF despertava del somni de la Copa per caure en la pura realitat d’un equip afonat mentalment i físicament que té davant de si reptes molt més obscurs com és el d’evitar una desfeta consumada en perdre la categoria.