ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP  Sin categoría

El València comença el 2023 amb decepció i derrota

Per Vicent Burguete · 06 Gener, 2023

El València CF deixa escapar els primers tres punts de l’any 2023 a Mestalla davant un Cadis CF en dificultats després d’una primera part a la que els visitants es van avançar molt prompte al marcador i el VCF va fer una mala actuació i,d’altra banda, d’un segon temps accidentat al que els de Genaro Gattuso van ser incapaços de materialitzar les ocasions.

Primera meitat

El partit arrancava en un València amb la idea de tindre la possessió a la faceta ofensiva davant d’un Cadis que buscava conservar les posicions a camp propi. D’altra banda, el plantejament defensiu de Gattuso es basava en una pressió de bloc alt, intentant així dificultar l’eixida de baló d’un Cadis que trobaria el primer gol del partit per aquesta via al minut 8. Els de Sergio González aprofitarien l’altura de l’equip valencianista i Rubén Alcaraz manaria la pilota al fons de la red després d’un gran contraatac protagonitzat per Rubén Sobrino, que assistiria al ‘4’ amb un passe arrere després de superar a Ilaix Moriba pel lateral de l’àrea.

Davant el complicat escenari d’encaixar este gol tan primerenc, els de Gattuso intensificarien la seua presència al camp contrari, encara que no aconseguirien sembrar perill per més que hi hauria algunes accions a baló parat i aplegades aïllades a l’àrea, ja que totes les accions serien resoltes per la defensa gaditana.

En l’apartat tàctic, els de Gattuso cometien errades de posicionament a la fase ofensiva i no eren capaços d’encadenar transicions ràpides, necessàries enfront d’un Cadis que, per la seua part, estava completant un partit prou més que correcte: esperaven qualsevol tipus d’errada dels jugadors valencianistes per a mantenir el perill el més lluny possible de la seua àrea.

El València CF es marxaria als vestuaris amb un marcador de 0-1 en contra després d’una primera part a la que la participació de Conan Ledesma va ser escassa i, en conseqüència, Gattusso no va donar amb la tecla per a revertir la situació.

Segona meitat

Davant els pròxims 45 minuts dels que el VCF disponia per donar la volta al resultat, Gattuso va prendre la decissió al descans de substituir a Hugo Guillamón i Ilaix Moriba i donant entrada a André Almeida i Justin Kluivert, apostant així per un sistema de joc ofensiu al que es prescindia de jugadors de tall defensiu al mig del camp.

Passats els primers deu minuts, Gattuso va donar entrada a Hugo Duro per intentar aportar més arguments ofensius a l’equip i sentava a la banqueta a Samu Castillejo, que no va dispossar pràcticament d’oportunitats durant els 56′ que va disputar.

El partit prendria un rumb més aguerrit i intens després d’una acció a la que Iza Carcelen anava a iniciar una xicoteta “baralla” després de insinuar unes molèsties a terra i alçar-se de colp per a reclamar a l’àrbit que Samuel Lino siguera castigat. Aquesta va tindre com a conseqüència una groga a Hugo Duro després de que Choco Lozano espentara al propi jugador del València.

Ja en un València més ofensiu i atrevit, el capità, José Luis Gayà, va estar a punt de ficar les tables al marcador després d’una grandíssima volea que aconseguiria rebutjar Conan Ledesma a dures penes, evitant així el gol dels locals al 68′.

Els compassos finals del partit van seguir la mateixa tònica del partit i el València Club de Fútbol va ser incapaç de donar-li la volta al resultat (0-1) en un partit al que el Cadis pot ser parega que no haja fet tots els mèrits per portar-se els tres punts de Mestalla en quant a joc, però va tindre algo que el València no va trobar, el gol, i, a més, va tindre algo que el VCF no tingué en tot el partit: idees clares.

Malgrat que el rival del València CF, el Cadis CF, aplegava a este partit situat a la penúltima posició amb un total de dotze punts dels 45 possibles en la competició lliguera i, a més, debilitat per l’eixida del seu màxim golejador. Lucas Pérez, el conjunt valencianista va ser incapaç de remuntar la situació i el Cadis es va portar els tres punts, que saben a glòria.

Amb este resultat de 0-1 a favor del Cadis, el conjunt de Genaro Gattuso permaneix a la desena posició i no passa dels 19 punts, el que significa que el València es troba a sis punts d’Europa i, a més, pot acabar la jornada a 9 punts respecte als puestos europeus i quatre del descens.