El València classifica a quarts de Copa per quarta vegada als últims cinc anys

Per Miguel Castells · 17 Gener, 2022

Patiment i a quarts. L’eliminatòria davant l’Atlètic Balears -equip de Primera RFEF- va ser sofrida per la igualtat del marcador, no per les ocasions que generà l’equip local, que tan sols va ser una, però quan González Fuertes xiulà el final del partit, el València ja estava en quarts de final de Copa del Rei una vegada més, i és que és la quarta vegada que classifica a esta ronda als últims cinc anys. A continuació, un repàs de cada edició:

2017/2018

Al primer any de Marcelino com a entrenador del València, el conjunt blanquinegre arribà fins a les semifinals de la Copa, on es va enfrontar al Barça. El partit d’anada al Camp Nou acabà amb 1-0 i deixava tot obert per a Mestalla. El València realitzà una gran primera part i va tindre les seues ocasions, però a la segona part el Barça va liquidar l’eliminatòria amb dos gols.

2018/2019

L’any de la Copa. Els quarts de final davant el Getafe van ser màgics amb una remuntada inversemblant al temps d’afegit de la segona part. Rodrigo va ser l’home de la competició per al València, ja que també marcà a les semifinals davant el Betis i a la final davant el Barça. El club, quasi 10 anys després tornava a guanyar un títol, esta vegada de la mà de Marcelino.

2019/2020

Ja amb Celades a la banqueta. El València entra a la Copa directament en octaus, on elimina a la Cultural Leonesa en penals i posteriorment, en quarts de final, és eliminat davant el Granada al Nuevo Los Cármenes per un penal molt dubtós a l’últim sospir. No va ser un any positiu per al club, que acabà huité a La Lliga, però a la Copa tornà a arribar a quarts.

2020/2021

El València de Javi Gracia decideix tirar la Copa als octaus de final al Pizjuán. El sorteig no va ser favorable, però és que el conjunt blanquinegre no va competir ni amb l’onze inicial ni amb l’actitud posterior dels seus jugadors. Tal com es trobava l’equip a la classificació, possiblement va ser el millor per a tots, ja que lluitava per no entrar a les posicions de descens. Primer any que no entrava en quarts de Copa dels últims cinc.

2021/2022

Encara vigent. Després de la victòria d’ahir a l’Estadi Balear el València ja està en quarts i el divendres coneixerà al seu rival. Ja ha hagut de superar quatre rondes -totes com a visitant i davant equips de divisió inferior- i ara jugarà contra un Primera. La il·lusió per esta competició al vestidor és màxima, ja que saben que és una altra via per a jugar competicions europees la pròxima temporada.