Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja:

Jorge Olmos , 17/03/2023

Baraja: "Ni he parlat amb Lim ni em preocupa"

ACTUALITAT

COVID-19  

El TSJCV rebutja suspendre cautelarment la limitació d’horaris de l’hostaleria i l’oci nocturn

Per Josep Prats · 11 Juny, 2021

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestima la mesura cautelar sol·licitada per diverses associacions empresarials d’hostaleria i oci contra les últimes limitacions d’horaris i restriccions a l’activitat que desenvolupen acordades per la Generalitat.

En un acte dictat aquest divendres, l’alt tribunal valencià denega la sol·licitud realitzada per cinc associacions empresarials — Ashotur, FEHV, Aehtma, Apeha i Fotur– contra la resolució de 3 de juny de 2021 de la Conselleria de Sanitat Universal que acorda mesures en matèria de salut pública en la Comunitat Valenciana contra el Covid-19 per al període comprés entre el 8 i el 30 de juny.

Els recurrents sol·licitaven la suspensió dels apartats 11 i 12 de l’article 2 de la citada resolució administrativa, que fixa, entre altres, restriccions horàries (tancament a les 1.00 hores en l’hostaleria i la restauració i a les 2.00 hores en l’oci nocturn), o relatives a aforaments a l’interior d’establiments.

El tribunal no aprecia l’afectació de drets fonamentals, en concret del dret de reunió, que s’invocava en el recurs, pel límit establit a l’ocupació de taules.

“Proporcionalitat”

D’altra banda, la sala entén que les mesures aprovades per la Conselleria per a aquests sectors econòmics compleixen el judici de necessitat, idoneïtat i proporcionalitat, informen el TSJ.

“El que pretenen els recurrents s’acosta a una volta a la completa normalitat, la qual cosa –encara– no sembla raonable, atés que no s’ha aconseguit l’anomenada immunitat de ramat o completa normalitat”, precisen els magistrats.

En definitiva, la Secció Quarta de la Sala del Contenciós del TSJCV considera que satisfer la pretensió dels recurrents “podria suposar la pertorbació greu dels interessos generals“.