El nou ADN del València

Per Miguel Castells · 17 Juliol, 2021

El València arrancà els partits de pretemporada amb una victòria ahir davant el Vila-real. L’equip d’Unai Emery es trobava molt còmode sobre la gespa i tenia una diferència de dos gols al marcador, però este nou València de Bordalás compta amb unes senyes d’identitat molt clares, i una d’elles és que no es va a rendir mai.

Manu Vallejo, Cheryshev i Jason

Manu Vallejo, el revulsiu per excel.lència del conjunt blanquinegre, va dinamitar el partit a partir del minut 70 amb dos gols, un d’ells des dels onze metres, i finalment Cheryshev després d’un centre de Jason va rematar el 3-2 definitiu i una remuntada espectacular. Curiós que els dos jugadors que fabricaren l’últim gol es troben entre les possibles eixides d’este mercat.

Falta després de cada pèrdua

A este València tot el món vol jugar i ser titular. Bordalás va traure a una gran quantitat de jugadors del filial, especialment a la segona part, però la lluita, l’esforç i l’agressivitat eres innegociables. Destacà per damunt de tot les faltes després de cada pèrdua. Si un jugador del València perdia la pilota, en menys de 3 segons la jugada ja s’havia parat amb una falta.

Torna la il.lusió

És cert que encara cal millorar molts aspectes vitals del joc. Tot i que tots els centrals que eixiren al camp són jugadors del primer equip, els quatre patiren molt amb les centrades laterals dels groguets. No obstant això, amb Bordalás s’aprecia altra cara, altra manera d’afrontar un desavantatge de dos gols. Torna la il.lusió al valencianisme, que per a fer-lo feliç tampoc fa falta molt.