CRÒNICA VCF 4-1 OSA: Festival de gols a Mestalla amb un doblet especial de Garay

Per Cristian Año · 07 Maig, 2017

Tornava la Lliga a Mestalla, encara que aquesta vegada ja no hi havia absolutament res en joc. El València CF rebia al cuer de la Lliga, que ja és equip de Segona Divisió per a la temporada 17/18. L’Osasuna tan sols es jugava la dignitat, ja que amb tan sols 19 punts, no tenia opcions de mantenir la categoria. Els de Voro, amb tampoc res en joc, buscarien eixa victòria que acabara amb la ratxa de 3 derrotes consecutives.

La principal novetat estava en la porteria del València CF, on Jaume Domenech es presentava com a titular per a enfrontar-se al conjunt navarrés. A més a més, tornaven a l’11 inicial els sancionats Enzo Pérez, Cancelo i Zaza.

El partit començava sense massa intensitat, buscant ambdós conjunts dominar el partit i no arriscar massa en les jugades. Els ‘ché’ anirien animant-se a poc a poc i aproximant-se a la porteria de Sirigu. Després de demanar un penal i una falta perillosa que l’àrbitre deixava passar, Cancelo donava el primer avís creuant un baló que es passejava per l’àrea menuda. L’Osasuna no tardaria en respondre, però ni Oriol Riera ni Sergio Leon aconseguirien superar a Jaume.

En el 22, després d’un córner del València CF, Garay aprofitava un centre-xut de Nani per a fer l’1 a 0 i, amb dedicatòria per a Tamara Gorro i el seu futur fill/a, posar per davant al conjunt blanquinegre. Pocs minuts després, Jaume evitava que Tienza fera l’empat amb una espectacular parada que deixava a Mestalla amb la boca oberta.

L’Osasuna buscava a Sergio León en pilotes llargues però el davanter no podia superar la defensa del València CF. Abans de marxar al descans, els locals aconseguirien augmentar la distància altra vegada des dels peus de l’argentí. Garay culminava una contra amb un passe de Zaza que servia per a fer el seu doblet i marxar als vestidors amb comoditat (2-0).

La segona meitat començaria amb un Osasuna més activat que buscava donar una bona imatge i no abaixar els braços tot i tenir el marcador en contra. Els de Navarra avisarien amb un remat de cap de Vujadinovic que marxaria fora per poc. Gayà, com a resposta, enviaria un baló de volea al pal esquerre de l’italià que no acabava dins per poc.

El davanter visitant, Sergio León, es trobaria altra vegada amb Jaume, qui evitava que el seu tir des de dins de l’àrea acabara amb gol. En canvi, el València era qui anava a tornar a pegar un colp sobre la taula. Aquesta vegada seria l’italià Simone Zaza qui aprofitava el passe de Rodrigo Moreno, que acabava d’entrar al terreny de joc, per a fer el tercer gol a plaer i posar el 3-0 en el marcador.

El mateix Rodrigo seria qui faria minuts després el quart. El davanter es quedava sol amb el baló després d’un error de Vujadinovic que despejava cap a la porteria i tan sols necessitava espentar-la dins. Un gol fàcil però emotiu per al davanter, que es retrobava amb el gol a Mestalla després d’una llarga lesió (4-0).

En l’últim instant, Olavide faria l’únic gol a plaer per a l’Osasuna que tan sols servia per a maquillar el marcador i per a evitar que Jaume se n’anara de buit (4-1).

Finalment, el partit acabava amb un 4-1 que donava els 3 punts al València CF després del doblet especial del defensa Garay i dels gols de Zaza i Rodrigo. Mestalla, tot i aconseguir el récord de menys aficionats a Mestalla (22.000), disfrutava d’altra victòria dels seus.