CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA VCF 3-0 DEP: Justa victòria que dóna tres punts necessaris per als de Voro

Per Cristian Año · 02 Abril, 2017

Diumenge de futbol a Mestalla. El València CF necessitava sumar els 3 punts després de tres partits seguits sense conéixer la victòria. Enfront estaria l’equip gallec dirigit per Pepe Mel, el Deportivo de la Coruña, situat tres punts per darrere dels de Voro.

Com a novetat, trobàvem a Abdennou juntament amb Garay en la parella de centrals. El partit anava a començar amb molta intensitat i molt que contar, sobretot els primers 10 minuts. Germán Lux evitava les primeres ocasions del València CF; d’Orellana i de Simone Zaza. Els de Voro estaven molt actius i amb les idees clares, però Garay provocaria un penal al minut 7 que no aprofitaria el Dépor des dels 11 metres. Diego Alves, el ‘parapenals’ de la Lliga, tornava a mostrar una de les seues millors qualitats.

Instants després, el Dépor tornava a tindre l’ocasió de posar-se per davant, però l’arbitre xiulava fora de joc i anul·lava el gol dels visitants. La resposta dels locals anava a ser molt efectiva. Falta a favor que Munir enviava al larguer i Garay, molt atent, aprofitava per a caçar el baló i posar l’1 a 0 en el marcador al minut 10.

A partir d’ací, semblava que s’anaven a calmar els ànims, però la intensitat continuava present en cada jugada. El Dépor no volia que se li escapara el partit, però la mala fortuna seguiria acompanyant-los. Lux evitava el segon gol llançant el baló a córner; un córner que Raúl Albentosa remataria cap a la seua porteria per a donar-li altre gol al conjunt blanquinegre. Amb 45 minuts al davant, el València CF marxava a vestidors amb una còmoda avantatja de 2 gols a 0.

Ja en la segona meitat, els de Voro baixaven una marxa mentre que els gallecs assetjaven la porteria del brasiler, qui anava a ser altra vegada un dels millors del partit. Salvant una falta i un baló mort que se li quedava a Joselu, Alves ajudava a mantenir la porteria a 0. Tan sols una jugada a baló parat anava a crear perill a Lux. És més, el baló acabava amb gol d’Abdennour però l’àrbitre interpretava que era fora de joc.

El València CF vivia de contraatacs que no aconseguia fer efectius cap dels jugadors. Ningún dels dos conjunts aconseguia sumar un gol més, ni el Dépor que pretenia acurtar distàncies, ni el València que es mostrava més apagat que en els primers 45 minuts. Però un ‘sprint final’ dels ‘ché’, sobretots dels suplents, anava a fer que es sentenciara el partit. Cancelo superava a Lux per a fer el tercer i llevar-se una espina que tenia clavada.

Finalment, resultat de 3-0 i tres punts necessaris que el València buscava des de feia uns quans partits.