CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Valencia Basket passa per damunt de Bembibre (83-47)

Per Josep Prats · 30 Gener, 2022

Valencia Basket tornava a la Fonteta després de jugar dos partits a domicili i d’emportar-se una derrota en Salamanca en l’últim partit lliguer. Encara que amb la seua visita a Polònia, va encarrilar l’eliminatòria d’Eurocup Women cap als quarts de final.

Les taronja començaren colpejant primer, però malgrat la curta plantilla de les lleoneses, tenien el seu orgull i amb bones defenses i bons atacs aconseguien seguir enganxades el partit. Fins i tot, Bembibre es va possar per davant després de dos triples consecutius de Lass. Així doncs, Rubén Burgos va parar el partit (15-17). El temps mort va fer efecte, perquè el parcial va ser de 9-0. El resultat al final del primer quart era de 28-19

Al principi del segon període, l’entrenador taronja ja donava minuts a les menys habituals, entre elles, la de la pedrera Awa Fam i Claudia Contell. Arribats a l’equador de la primera mitat, les visitants s’acostaren a deu punts després de vàries jugades consecutives amb cistellas de Valencia Basket. Rubén Burgos no volia sorpreses i va demanar temps mort (35-25). Però altre 9-0 d’eixida va possar el +19 de seguida per a les taronja (44-25). Els equips se’n anaven al descans amb el marcador de 48-27.

En els primers minuts de la segona mitat, van ser un intercanvi de cistelles. Valencia Basket baixava un poc el nivell, i Bembibre que no donava per a més malgrat la seua curta rotació. Les xiques de Rubén Burgos seguien ampliant la seua renda a poc a poc jugant a plaer. El conjunt local anaren a l’últim quart amb una diferència de +26 (66-40).

Rubén Burgos continuava donant minuts a les menys usuals, pensant ja en la lluita de dimecres davant Polkowice per a passar als quarts de final de l’Eurocup Women. Continuaven anotant les taronja i augmentant el seu avantatge (74-43). El resultat final va ser de 83-47.