CRÒNIQUES

CRÒNICA: València Basket haurà de tornar a Salamanca per a guanyar la lliga (74-76)

Per Josep Prats · 02 Maig, 2021

València Basket jugava davant Permuferias Avenida per a tornar a fer història, aconseguir un doblet en una temporada per al record després d’aconseguir l’Eurocup Women, el primer títol de la història del club.

La Fonteta calentava motors des del primer minut de partit. La pressió davant les visitants es notava. Encara que les salmantines es posaren per davant, dos bones mans d’Allen posaren a les valencianes per davant. El rebot ofensiu de les taronja feia molt de mal. La potència de Celeste i Gulich en la pintura donava oxígen en atac a les jugadores de Rubén Burgos. Amb el +9 per a les locals, Roberto Íñiguez es va veure obligat a parar el partit a cinc minuts per al final del primer quart (17-8). Després del temps mort, les visitants intentaren reacciones, però València Basket continuava amb la seua solidessa defensiva i impedien que anotaren amb facilitat. Encara que en els últims moments del primer quart, les salmantines aconseguiren un parcial a favor de 2-10 (19-18). Al finalitzar els primers deu minuts, el resultat era de 23-18.

Celeste obria el segon quart des del 6,75 per a col·locar a València Basket huit punts dalt (26-18). El partit es convertia en un intercanvi de cistelles, cosa que beneficiava a les taronja. Passat l’equador del segon quart, les salmatines es col·locaren a quatre punts i Rubén Burgos va parar el partit per a parar la progessió de les visitants (35-31). Fins i tot, les xiques d’Íñiguez aconseguiren posar-se per davant abans del descans, ja que no ho feien des del 0-2 inicial (35-37). Les salmantines anaren als vestidor per davant (39-42).

Al començament de la segona part, els nervis ja afloraven en ambdós conjunts. Un minut i mig sense cap cistella i Celeste i Hayes tenien baralles en la pintura. El partit continuava igualat i cap dels dos equips aconseguia despegar-se en el marcador. La intensitat defensiva en les visitants pujava, per això, València Basket no aconseguia anotar amb tanta facilitat i les salmatines, seguien per davant amb el pas dels minuts. Leti Romero va aconseguir empatar el partit en l’última jugada del tercer quart (56-56).

Sílvia Domínguez va obrir el últim quart amb un triple, el qual col·locava altra vegada a les salmantines per davant (56-59). Raquel Carrera començava a entonar-se i mantenia en el partit a les seues. A falta de poc menys de quatre minuts, Carrera de nou, aconseguia col·locar a les taronja per davant (66-65). El final del partit va ser d’infart, on no es va decidir res fins als últims segons. Samuelson va fer un triple a falta de vint segons i donava mig partit a les salmantines (67-72). El marcador final va ser de 74-76.