ACTUALITAT  

Maria José Català convoca a la resta de partits polítics per a abordar el tema de les fitxes i el conveni del Nou Mestalla el pròxim 9 de maig

Per Joan Marc García · 26 Abril, 2024

Les possibilitats de que València sigua seu del Mundial 2030 estè en gran risc des de fa temps. Encara que l’RFEF sosté que València no està fora de consideració i que les opcions seguixen obertes fins que una de les parts es retire, el València no ha completat la documentació necessària, especialment el contracte “Stadium Authority”, que hauria d’haver-se entregat abans del 31 de març.

El club va justificar la seua decisió de no firmar el contracte degut a la falta de llicències i aprovacions urbanístiques, argumentant que això els exposaria a sancions econòmiques si l’estadi no estiguera acabat per a 2030. Encara que el València va oferir firmar la documentació exigida per la FIFA, va proposar agregar clàusules que rescindirien el contracte si les llicències i aprovacions urbanístiques no es rebien a temps. Però com va informar Blanquinegres, no s’acceptaran modificacions en els documents, que han de ser enviats firmats sense alteracions per part de la candidatura.

A més, amb la recent decisió del Tribunal Superior de Justícia a favor de la Generalitat, argumentant que l’ATE ha caducat, el procés entra en un moment crucial. Encara que l’Ajuntament va prometre les llicències de construcció per a abril, el València, fins al moment, ha condicionat la represa de les obres a l’aprovació de les aprovacions urbanístiques, un suport del qual Maria José Català, alcaldessa de València, encara no disposa.

En aquest sentit, i segons ha informat Ser Deportivos Valencia, María José Català ha convocat una reunió amb els diferents partits polítics per al pròxim 9 de maig amb l’objectiu és abordar el delicat tema de les fitxes i el conveni del Nou Mestalla. S’espera que esta trobada siga clau per a traçar una estratègia conjunta i trobar solucions consensuades davant este important assumpte que concernix el desenvolupament urbanístic i esportiu de la ciutat.

Aquestes fitxes, essencials per a completar la construcció de l’estadi i demolir l’antic Mestalla, representen un obstacle crític que prolonga el temps de finalització del projecte.