ACTUALITAT  

Kangin Lee parla de la seua etapa al València: “Era un somni debutar amb el primer equip”

Per Joan Marc García · 26 Abril, 2024

Kangin Lee era una de les perles de la pedrera valencianista. El sud-coreà va ser un dels estendards de Paterna durant els 10 anys que va estar i que van fer que tant el club com l’afició el tingueren molt en compte per al futur de l’entitat, tant en l’esportiu com en l’econòmic, ja que Kangin era una oportunitat molt gran per a entrar en un mercat asiàtic que cada vegada és més creixent. El jugador va ser “regalat” al Mallorca després que se alliberara la seua plaça d’extracomunitari per a poder inscriure a Marcos André.

En una entrevista amb els mitjans del Paris Saint-Germain, Kangin ha repassat la seua trajectòria des dels seus modestos inicis en Incheon, Corea del Sud, fins a la seua actual estància en l’equip parisenc.

Consultat sobre els seus orígens, Kang In sorprén en relatar una de les seues històries més íntimes, revelant que va passar els seus primers anys en un gimnàs de taekwondo. ‘Em vaig criar en Incheon fins als huit anys, molt prop de Seül. El meu pare tenia un gimnàs de taekwondo i vaig créixer allí al costat de molts estudiants del meu pare. És una ciutat molt especial per a mi'”, va compartir el jugador.

Des d’una edat primerenca, Kangin va demostrar una passió innata pel futbol. “Des que vaig nàixer sempre em va agradar la pilota. El meu joguet era tindre la pilota de futbol prop de mi. Em divertia moltíssim jugant al futbol amb els meus amics. Eixes ganes de jugar al futbol em van convertir en qui soc ara. Sempre he sigut molt competitiu des de xicotet; he volgut ser el millor i guanyar“, va explicar.

El pas pel València de Kangin Lee

El seu pas pel València, des dels deu fins als vint anys, va ser fonamental en el seu desenvolupament com a futbolista. “Vaig arribar molt jove i va ser un canvi de país totalment diferent. Una cultura nova, l’idioma, col·legi, amics i tot nou, però sempre vaig somiar amb jugar en un club europeu i en una de les millors lligues d’Europa. Per a la meua família i per a mi va ser molt especial jugar a Espanya“, va reconéixer.

Amb 17 anys, va debutar amb el primer equip del València en un partit de Copa del Rei, un moment inoblidable per a ell. “És un club al qual li he d’agrair eternament. Era un somni debutar amb el primer equip“, va expressar.