CRÒNICA SPO 1-2 VCF: Un doblet de Mario Suárez provoca la victòria en el debut de Prandelli

Per Cristian Año · 16 Octubre, 2016

Després de la parada lliguera, arribava la jornada 8 on el nou València CF de Cesare Prandelli visitava Gijón per a enfrontar-se a l’Sporting del ‘Pitu’ Abelardo. L’italià havia tingut més d’una setmana per a conéixer els seus jugadors i per a preparar el partit del seu debut.

L’efecte Prandelli ja s’anava a poder apreciar en els primers 45 minuts. El partit començava amb una gran intensitat per part dels dos conjunts, però prompte era el València qui anava a dominar el partit, tocant el baló i pressionant al rival per a recuperar ràpidament la possessió. Així i tot, el marcador mostrava l’empat a 1 abans de començar la segona meitat.

El conjunt blanquinegre creava perill constantment per la banda dreta, controlada pel portugués Cancelo, qui arribava sense massa problemes a l’àrea rival. Un autèntic maldecap per a la defensa local. Al minut 7, després d’una ocasió claríssima de Carlos Castro, el València contestava amb una perfecta jugada que posava el 0-1. Rodrigo Moreno centrava arrere per a Dani Parejo, qui intel·ligentment s’obria de cames per a deixar a plaer un baló a Mario Suarez que aconseguia enviar al fons de la porteria de Cuellar. Però els asturians no anaven a abaixar els braços, i tot i no trobar porteria en molt de temps, anaven a aconseguir l’empat després d’un centre d’Isma López per a Carlos Castro que la defensa del València no anava a poder rebutjar.

Ja en la segona meitat, cap dels dos equips aconseguien controlar el partit i mantindre el baló en els peus. Era constant l’anada i tornada d’ambdós equips, però sense arribar a crear perill ni ocasions clares. Però al minut 64, una falta llunyana llançada per Parejo acabava amb un baló mort que aprofitava Mario Suarez per a fer a plaer un doblet, i tornar a avançar al València CF.

Els de Prandelli buscaven el tercer gol per a sentenciar el partit però els locals no es donaven per vençuts i esgotaven les forces buscant altra vegada l’empat. Els minuts finals anaven a ser durs i amb molt de perill per a la porteria de Diego Alves, però el marcador no s’anava a menejar més. El València aconseguia els 3 punts en el debut de l’italià Cesare Prandelli per a situar-se ja en 9 punts en la classificació.