CRÒNICA: Continua la bona ratxa amb molt de patiment (0-1)

Per Alex Alfaro · 19 Març, 2022

El València va aconseguir resoldre amb bona nota el segon desplaçament consecutiu amb una victòria barallada (0-1) contra l’Elx. Un partit on qualsevol dels dos equips es podia haver portat la victòria, però al final el partit va caure del costat valencianista. Dos gols anul·lats al València, un a l’Elx i un gol una mica aparatós de Guedes, van ser els moments més significatius del partit, encara que també cal destacar la lesió de *Diakhaby que no va poder acabar el partit.

Bordalás va abandonar el 3-5-2 habitual durant aquests últims partits per a tornar al clàssic 4-3-3 en el qual la principal novetat va ser la titularitat de Yunus, conseqüència de les 6 baixes amb les quals comptava el quadre blanc-i-negre.

El partit arrancava amb una mica de calor i alguns llamps de sol, novetat absoluta a la Comunitat Valenciana durant aquests últims dies. I també seria assolellat l’inici del partit, amb una jugada sensacional de Carlos Soler a pilota parada. La jugada assajada li queia a Maxi Gómez, que des del primer pal la posava al segon perquè Guillamón l’espentara a plaer. Era el primer del partit.

No obstant això, el VAR va voler complicar-li la vida al València en una nova acció dubtosa. Després de la revisió en la pantalla, l’àrbitre decidia que Foulquier intervenia en la jugada, i en estar en fora de joc, el gol no pujava al marcador.

Durant els següents minuts no es va veure un dominador clar del partit, encara que sí que és veritat que el València proposava una mica més amb diferents accions perilloses de Guedes. Mentrestant, en la graderia es vivia una perfecta sintonia entre l’afició del València i l’afició de l’Elx.

Al caient de la primera part, Guedes estava a punt de marcar, encara que la pilota marxava molt prop del pal esquerre després d’un llançament des de la frontal de l’àrea.

Després de 5 minuts d’afegit, acabava una primera part amb poc futbol i on va regnar completament la igualtat entre tots dos equips. No obstant això, res més l’àrbitre va reprendre el partit, Guedes avançava al València. El Portugués es plantava soles enfront de Badía, este li derrocava però la pilota colpejava en el jugador del València i acabava dins.

A l’Elx també se li va anul·lar un gol únicament 10 minuts després. Aquesta vegada per un altre fora de joc després d’una ocasió en la qual li va costar molt replegar al València.

Durant la segona part, es va produir la lesió de Diakhaby que obligava a Bordalás a modificar el seu esquema. Introduïa a *Ilaix i retardava a *Guillamón, moviment que va fer que s’activara molt més el mitjà del camp, encara que va deixar una mica desprotegida a la defensa.

Durant els últims minuts, l’àrbitre tornaria a anul·lar-li un altre gol al València. Jugada a l’esquena dels centrals, Guedes li la donava a Cherysev qui anotava gol des del segon pal, encara que hi havia fora de joc previ del portugués.

Durant el temps afegit, l’Elx tenia una ocasió clara per a marcar a pilota parada, però Alderete estava atent i rebutjava la pilota. Amb un gran cabreig del Martínez Valero en el col·legiat, acabava un partit molt patida. Victòria important que li permet al València no donar per perduda les opcions europees.