Crònica: Malson a Mestalla, un altre més

Per Pablo Marquez · 10 Maig, 2022

València i Betis tornaven a veure’s les cares després de la final de la Copa del Rei del passat vint-i-tres d’abril. El club de la Capital del Túria no es jugava res, ja que havia esgotat les seues opcions de classificar-se per a competicions europees a final de la temporada. D’altra banda, el Reial Betis havia de guanyar per a lluitar per entrar en la UEFA Champions League.

Una primera part tranquil·la

El València va caure per 0-3 davant el Reial Betis en un partit on tot va eixir malament. A més del resultat i la derrota, Hugo Duro ha demanat el canvi després d’haver sentit unes molèsties en la part posterior de la seua cama esquerra.

El partit va començar molt tranquil. Cap dels dos equips era capaç de crear ocasions de perill i la igualtat era la tònica dominant. El València eixia amb el seu 5-3-2 habitual, però en esta ocasió va canviar a Gonçalo Guedes per Bryan Gil. El jugador andalús tenia l’oportunitat de meravellar al públic de Mestalla i al seu entrenador.

Finalment, la primera part va acabar amb un 0-0. La sensació era que no havia passat res més enllà de jugaddes aïllades. Per part del Betis, només va haver una ocasió de falta de Sergio Canales que va parar bé Mamardashvili. Pel que respecta al València, el club de la Capital del Túria va tindre diferents tirs des de fora de l’àrea. No obstant això, l’ocasió més clara del partit va ser en el temps afegit. Carlos Soler va ficar una centrada fantàstica al segon pal, però el remat de Bryan Gil va anar directament a les mans de Rui Silva.

Willian José feia el primer gol del partit

La segona part va començar amb un gol del Reial Betis. L’equip andalús recuperava la pilota en el camp del València i Sergio Canales assistia a Willian José, el qual rematava entre les cames de Giorgi Mamardashvili. El València va intentar reaccionar prompte i un minut després Jesús Vázquez es queixava d’un possible penal. No obstant això, Del Cerro Grande no ho va considerar així.

Per la seua part, Bordalás intentava buscar la remuntada. El tècnic alacantí va moure la banqueta i va preparar dos canvis al moment. Van eixir al camp Maxi Gómez i Gonçalo Guedes per Bryan Gil i Thierry Rendall. Cal recordar que al descans el València havia donat entrada a Yellu per Uros Racic.

El València ho intentava i buscava el gol. Especialment en jugades creades per Gonçalo Guedes, però el gol no arrivaba. Per la seua part, Mestalla començava a apretar i cantava per a donar força als seus jugadors en un moment molt complicat del partit.

Canales i Borja Iglesias feien la sentència

En el minut huitanta-sis, quan més a prop estava el València d’aconseguir l’empat, Sergio Canales feia el 0-2. A més d’açò, continuaven les males notícies per al València CF. Hugo Duro es lesionava i demanava el canvi. El davanter madrileny es sotmetrà a proves mèdiques demà per a conéixer quant de temps estarà de baixa. Bordalás feia els dos últims canvis i entraven Cheryshev i Yunus per Soler i Hugo Duro.

No obstant això, arribava el tercer gol del Reial Betis. Després d’una bona combinació, Borja Iglesias feia el gol rematant des de dins de l’àrea xicoteta. D’esta forma, el València encadena huit partits sense conéixer la victòria.