ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA FCB 4-2 VCF: El València dóna la cara però ix de buit del Camp Nou

Per Cristian Año · 19 Març, 2017

Per a celebrar el 98 aniversari del València CF i la cremà de les falles en la Ciutat del Túria, els de Voro viatjaven al Camp Nou per a enfrontar-se a tot un Barcelona que venia de perdre davant del Deportivo de la Corunya, però que necessitava sumar per a no despenjar-se de la Lliga.

Com a novetat, Zaza es quedava en la banqueta mentre que el jugador blaugrana cedit al València CF, Munir, s’ocupava de cobrir la davantera juntament amb Cancelo i Orellana pels extrems. Els primers deu minuts anaven a ser un caos. La MSN ja avisava en la seua primera arribada, encara que Gayà la treia en l’últim moment per a evitar el primer gol local. Com a resposta, Cancelo i Orellana anaven a tindre una clara ocasió però el portugués faria tard en donar el ‘pas de la mort’ al xilé.

Aquest mateix, anava a salvar altra ocasió clara d’un Messi que començava l’enfrontament a nivell màxim de motivació. Els de Luis Enrique es lamentaven per no poder estar per davant des de ben prompte. Així i tot, també donaven gràcies al mateix temps a Ter Stegen per salvar un fort xut del jove Soler. Munir, en el 29, tindria una claríssima ocasió sol davant el porter, però el baló acabava en córner. Un córner que aprofitaria Mangala per a posar el 0-1 en un magistral remat de cap que acabava en el fons de la xarxa.

Minuts després, Suarez feia justícia i aprofitava una empanamenta defensiva per a posar taules en el marcador. Empat a 1 però molta emoció per davant. Mangala, abans del descans, era expulsat per agafar de la camiseta al davanter blaugrana, i Messi aprofitava per a donar la volta des dels 11 metres. Minut 45 i 2-1, però amb segons suficients per davant perquè Gayà la cedira a Munir i posara l’empat abans de marxar a vestidors. Resultat de 2-2 amb 45 minuts per disputar i amb el hàndicap a favor dels locals de jugar amb un més.

La segona meitat donava altre got d’aigua freda només començar. Messi tornava a posar per davant als ‘culés’ en el minut 53  (3-2) encarrilant al Barça a sumar els 3 punts. Així i tot, Munir contestava sense eficàcia però amb una clara ocasió d’aconseguir altra vegada l’empat. El Barça seguia acosant la defensa blanquinegra buscant augmentar la avantatja. Diego Alves també tindria intervencions que ajudarien a que els locals no ho aconseguiren. Abdennour, per la seua part, era qui feia parella amb Garay després de la roja al francés.

Els de Voro tans sols vivien d’algun contraatac ineficaç, mentre que Messi, Neymar, i Suárez anavan turnant-se les faltes i les ocasions per a buscar el quart, que arribaria en el 88. Una carrera de Neymar per la banda esquerra acabava amb un baló a plaer perquè André Gomes sentenciara.

El València finalment no acoseguia sumar cap punt tot i mantenir l’esperança durant tot el partit. ‘La nit de la cremà’ no va poder ser del tot perfecta.