CRÒNICA ATH 2-1 VCF: Nova derrota que deixa al València l’últim de la Lliga

Per Cristian Año · 18 Septembre, 2016

L’equip de Pako Ayestaran visitava San Mamés, un estadi on mai havia pogut aconseguir una victòria. Després de la mala dinàmica que arrossegava l’equip blanquinegre, el VCF buscava els 3 punts que els allunyara poc a poc de l’últim lloc de la posició.

Quan l’afició local i gran part dels assistents encara no s’havien acomodat en els seus seients, Medran ja posava el 0-1 després d’una assistència del portugués Nani. Però el resultat canviaria abans d’acabar els primers 45 minuts. Els de Valverde reaccionaren a l’instant, i Susaeta perdonava l’empat davant de Diego Alves, però al minut 24, una errada defensiva en el marcatge a l’home, feia que Aduriz rematara de cap un llançament de falta.

El mateix davanter, exjugador valencianista, tenia preparada una “delicatessen” per a fer el 2-1 abans del descans. Aduriz eixia de la línia de fora de joc per a rebre un baló que penjaria posteriorment per a superar al brasiler.

Ja en la segona meitat, sense canvi en els 11 jugadors que havien començat d’inici, l’equip basc continuava buscant la porteria contraria, mentre el València també gaudia d’alguna bona oportunitat per fer l’empat.

Però era l’Athlètic qui dominava constantment el partit, buscant el 3r gol amb ocasions perilloses. El VCF no aconseguia superar la pressió local i perdia el baló molt ràpidament. Així i tot, Rodrigo anava a tindre l’ocasió més clara per a fer el 2-2, quan es quedava sol davant de Kepa, qui sorprenentment evitava que el baló acabara dins de la porteria

Finalment, el marcador no s’anava a menejar més i els de Pako Ayestaran perdien finalment el partit de la jornada 4. L’equip blanquinegre es queda com a colista de la Lliga Santander, sense sumar ni 1 sol punt. La continuïtat de Pako comença a qüestionar-se.