ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El dia que Pelé va somiar jugar al València en una entrevista

Per Alex Alfaro · 29 Desembre, 2022

Pelé ha mort. S’acaba d’anar un mite del futbol, un dels millors jugadors de la història, sens dubte el millor de la seua època. Edson Arantes do Nascimento ha mort als 82 anys d’edat, després d’estar un mes ingressat a l’Hospital Albert Einstein. Hui és un dia de dol per al futbol. Descansa en pau, ‘O Rei’.

Al mite brasiler li van diagnosticar un càncer de còlon en 2021 i en diverses ocasions va haver de ser hospitalitzat per problemes de salut. La situació es va agreujar al desembre de 2022 amb problemes renals encara que va poder gaudir del Mundial de Qatar i va enviar este missatge en les seues xarxes socials: “Gràcies Mbappé, estic feliç de veure’t trencar un altre dels meus rècords en este Mundial!”.Hui, 29 de desembre, es va apagar la vida del jugador brasiler. “Tot el que som és gràcies a tu. T’estimem infinitament. Descanse en pau”, va escriure la seua filla Kely Nascimento en Instagram.

Pele i el València

Tal com ha registrat el prestigiós portal de memòria valencianista, Ciberché, Pele va somiar en els seus inicis jugar al València: “M’agradaria fitxar pel Madrid o el València si s’arreglen les directives”; va explicar en una entrevista en el diari de l’època. Pelé va jugar en Mestalla en dos ocasions. La primera en 1959 amb un espectacular 4-4 en el Trofeu Taronja. El segon partit va acabar 0-1, i en els dos casos va ser amb el Santos” I el València?, va preguntar el periodista. “També m’agradaria. Bons amics al València. Però és qüestió que es posen d’acord les directives. No he rebut cap trucada sobre això, només em criden molts admiradors”