ACTUALITAT  CRÒNIQUES  Sin categoría

València Bàsquet cau en un final apretat a Vitòria (76-73)

Per Pascual Játiva · 20 Septembre, 2020

València Bàsquet obria la temporada 2020/21 a la pista del vigent campió, TD Systems Baskonia, en un partit que anava a servir per a veure a quin nivell de preparació estan tots dos equips, que han renovat molt les seues plantilles i encara tenen molt per a treballar.

El partit arrancava amb un desencert propi del primer partit de la temporada, però prompte apareixia la qualitat dels dos equips amb cinc triples en total, els tres de Baskonia els firmava un espectacular Luca Vildoza i els de València Dubljevic i Sastre.

Cap al final del primer quart, la defensa de Baskonia pujava el seu nivell i provocava atacs espessos i pèrdues de baló en els taronja. Sols el primer triple com a valencianista de Kalinic i la primera cistella de Derrick Williams evitaven que els de Vitòria se n’anaren en el marcador, amb un resultat de 25-16 al final del primer quart.

Baskonia començava millor el segon quart, arribant a la seua màxima diferència (+15). València Bàsquet sols podia mantenir la distància gràcies als seus fitxatges, amb aportacions en atac de Williams, Kalinic i un triple de Prepelic que debutava amb molt encert. Malgrat això, continuava el domini Baskonista i al descans s’arribava amb un marcador de 44-35.

Després del pas pel vestuari València experimentava una xicoteta millora posant-se a set punts gràcies a un gran Prepelic, molt endollat en el seu debut, però ràpidament tornava la distància de dos dígits després de dues cistelles ràpides dels vitorians.

Una defensa més agressiva de València Bàsquet li permetia donar una accelerada i acostar-se en el marcador fins a col·locar-se a 3 punts, i acabar el tercer quart amb un resultat de 58-55 per als locals, amb els taronja totalment ficats en el partit.

L’inici de l’últim quart era una prolongació del final de l’anterior, un millor nivell defensiu de València que ja feia olor la remuntada, però Baskonia aguantava per davant com durant tot el partit. S’arribava als tres últims minuts amb tan sols una diferència de quatre punts en el marcador.

València Bàsquet continuava tenint oportunitats per a culminar la remuntada, però les constants pèrdues de pilota (27 en total) forçades per la defensa Baskonista ho impedien. Mancant 40 segons la diferència era de tan sols dos punts, que es reduïen fins a l’empat en el marcador amb dos tirs lliures de Van Rossom, però en l’última possessió Luca Vildoza, el millor del partit, anotava un triple que li donava el partit a Baskonia, amb un resultat final de 76-73.

No hi ha temps per a laments, perquè el dimecres hi ha nou compromís de lliga, aquesta vegada en la fonteta contra Morabanc Andorra a les 19.00 h.