La millor informació del ValènciaCF en valencià

Marcelino: “Serà un partit atractiu, il·lusionant, important, però no decisiu”
,

Marcelino: “Serà un partit atractiu, il·lusionant, important, però no decisiu”

COMPARTIR

728-90

Va dir que el València CF seria quart si és capaç de sumar els 18 punts que queden. Ho manté?

Sí, clar que ho mantinc, però és molt difícil aconseguir els 18 punts perquè tenim partits molt complicats, tots per igual. Estem en la fase final de competició, tots els equips estem disputant una cosa important i, de donar-se eixe fet, jo crec que tindríem un percentatge molt alt, molt alt, per no dir quasi si absolut, de ficar-nos en Champions. Però hem de pensar partit a partit. Sumem els punts que sumem la nostra idea és sumar 3 demà contra un rival molt difícil que també està jugant les seues opcions de ficar-se a Europa. Per a nosaltres guanyar significaria deixar-los a 9 punts i un gran pas per a eixa competició europea, acostar-nos molt a la Champions donat l’enfrontament directe que hi ha entre els dos equips que ens precedeixen en la taula, i també seria un colp moral important, encara que la dinàmica de l’equip ens fa veure les coses amb moltíssim optimisme.

S’ha enfrontat enguany 3 vegades amb el Reial Betis, què ha aprés d’eixos enfrontaments i què ha de fer del que s’ha fet bé fins ara?

Crec que van cinc enfrontaments en estes dos temporades i no hem perdut cap. Crec que malament no ho vam fer. En la meua modesta opinió crec que tots ells han semblat bastant, en la forma de desenvolupar-se, una altra cosa és en la forma de solucionar-se. Sabem que ells són un equip que consideren la possessió com a arma fonamental del seu joc, nosaltres intentarem igualar la possessió el màxim possible, però sabem que el lògic, perquè és un dels equips que més possessió té al llarg de la competició, és que ells ens guanyen en possessió.

L’equip acumula més de 50 partits oficials esta temporada, però físicament se li veu molt bé. Estava ja planificat jugar punts partits, van arriscar per a poder estar bé en este moment de la temporada i els ha eixit bé?

Des de la nostra opinió, el futbol actual solo et permet mirar l’immediat i ser molt acurat en totes les dades per a intentar optimitzar el rendiment físic i futbolístic dels futbolistes el màxim temps possible. És lògic que depenent de l’estat mental i físic i futbolístic perquè el futbolista estiga en topall de rendiment o no i tinga els seus alts i baixos a través de la temporada, però no, nosaltres quan comencem la Lliga no record si va ser el 20 d’agost volíem guanyar el partit i el segon, el tercer…

Jugar en l’escenari on es disputarà la final de Copa del Rei el 25 de maig, és una motivació extra o no té res que veure?

No té res que veure. Ara juguem contra el Betis en el seu camp en el qual hem jugat esta temporada en Copa, però és una competició diferent. Ara sabem que el que guanye suma 3 punts molt necessaris per a tots dos equips. Lluitarem cadascun amb les seues armes per intentar guanyar. Sabem que guanyar suposa per al Betis acostar-se a nosaltres i entrar de ple en la lluita per Europa i per a nosaltres guanyar suposa atacar de forma decidida el quart lloc. Cal jugar un partit difícil atractiu il·lusionant i important, no decisiu, però sí important.

Com està Rodrigo Moreno? Està per a jugar de titular a tornarem a veure a Guedes en la part de dalt?

No està decidit si veurem a Guedes en la part de dalt o en banda i tampoc tenim decidit si jugarà Rodrigo a dalt. Totes dos coses crec que no es contradiuen. Pot sorgir eixa circumstància: que juguen els dos, que no juguen cap en la part de dalt o que jugue un d’ells. Veurem. Acabem d’entrenar hem d’analitzar l’entrenament que hem fet hui i alguns jugadors que tenen seqüeles com és lògic a hores d’ara de competició i amb la quantitat de partits i entrenaments que portem acumulat i en funció de tot això demà decidirem.

Com valora l’eixida de Kang In que ha marxat amb la selecció de Corea i ja no participarà en el que resta de temporada?

Ha sigut un pacte entre el club i la selecció coreana perquè este jugador, veient que no tenia moltíssims minuts de joc, per a la seua progressió totes les parts van creure que el més oportú era que marxara amb la selecció per a jugar el Mundial sub’20, sabent a més que si nosaltres necessitarem del futbolista, perquè hi havia lesions en eixa posició, podríem portar-lo de tornada. Tots creiem que este era el millor context possible per a ell.