La millor informació del ValènciaCF en valencià

Tebas: “Per la conducta de Diakhaby algo va passar”
,

Tebas: “Per la conducta de Diakhaby algo va passar”

COMPARTIR

728-90

El president de LaLiga, Javier Tebas, s’ha mostrat convençut que “alguna cosa va passar” en el partit d’aquest diumenge en el Ramón de Carranza, en el qual el futbolista del València Mouctar Diakhaby va acusar el jugador del Cadis Juan Cala d’haver-li proferit un insult racista, i ha assegurat que ja s’ha obert “un procediment intern d’investigació” per a aclarir els fets, encara que “les versions són un poc contradictòries”.

“Ahir, alguna cosa va passar en el camp en el Ramón de Carranza. Com hem fet altres vegades amb incidents racistes, recorde el de Williams quan va ser insultat davant l’Espanyol pel públic, nosaltres hem obert un procediment intern d’investigació. Haurem de vore els vídeos i les imatges del partit i vore què va passar en aqueix instant. Per la reacció del jugador del València, alguna cosa va passar, i intentarem aclarir-ho”, va assenyalar durant una entrevista en Notícies #Vamos de Movistar+.

En aquest sentit, va reiterar el compromís de l’organisme que presideix en la lluita contra el racisme. “En LaLiga no permetem ni volem que hi haja gens de racisme. Crec en entre el públic l’hem parat bastant, però no pot haver-hi insults entre els jugadors. En aquest cas, les versions són un poc contradictòries, però per la conducta del jugador del València, alguna cosa va passar”, va indicar.

“El que esperem de les imatges que estem intentant buscar de totes les càmeres que graven el partit és que aclarisquen la situació, com en el seu moment vam poder aclarir el cas d’Iñaki Williams i vam poder identificar als aficionats. Volem buscar el que ha passat i acreditar que l’enuig del jugador del València tenia tota la raó”, va prosseguir.

D’altra banda, el màxim mandatari de LaLiga creu que el conjunt ‘che’ va obrar adequadament tornant al camp després d’abandonar-lo en un primer moment després del presumpte insult. “L’autoritat en els partits és de l’àrbitre i els seus auxiliars, que són els que han de prendre les decisions; en el Rayo-Albacete, va ser l’àrbitre el que va decidir la suspensió del partit davant uns crits de racisme contra Zozulia.

El València el que ha de fer és cas al que determina l’àrbitre en el terreny de joc. L’àrbitre no va escoltar res, perquè si haguera escoltat alguna cosa no tinc cap mena de dubte que haguera suspés el partit”, va expressar.