ACTUALITAT  CRÒNIQUES

Remuntada de caràcter del València per a emportar-se el derbi

Per Jorge Olmos · 13 Septembre, 2020

El València afrontava l’inici del campionat lliguer en una setmana convulsa per la falta de fitxatges i les declaracions de Javi Gracia en la prèvia del partit. Per al derbi, apostava pels jugadors de l’Acadèmia amb Esquerdo i Yunnus a l’onze titular.

El partit no va poder arrancar pitjor, quan en una errada d’Esquerdo, Morales va agafar el baló i va driblar a mitja defensa per a marcar el primer del partit al primer minut. Si el conjunt de Gracia ja venia mal, l’arranc no va ajudar.

El Llevant era dominador del joc i de les ocasions però en una jugada a baló parat, Paulista es va imposar per dalt i va marcar el gol de l’empat. Instants després, Melero va fer el segon però el Var el va anul·lar per mans. Tot i això, Morales va tornar a aparéixer i va marcar un autèntic golàs després de deixar assentat Diakhaby i enviar el baló a l’escaire.

El València mereixia anar per darrere al marcador, amb molts problemes defensius però en una jugada d’inspiració, Kang In va habilitar a Maxi i l’uruguaià no va perdonar l’empat. Amb el 2-2 es va aplegar al descans en una primera part on el millor per als de Gracia va ser el marcador.

Després del pas dels vestidors, el panorama per als de Gracia va canviar. Tot i no deixar de patir defensivament, no va ser el flam de la primera part i va començar a trobar a Kang In entre línies. Yunnus en jugada personal va estavellar el baló al pal i més tard Vallejo va perdonar en el mà a mà amb Aitor al cap de pocs minuts d’entrar al terreny de joc.

Instants després, en una bona jugada per banda esquerra Cheryshev va centrar i Maxi va deixar passar el baló, aplegant aquest a Manu Vallejo que amb calma va controlar i va definir amb qualitat fent el 3-2 i culminant la remuntada. El final de partit s’acostava i Vallejo, que seguia tenint fam, va caçar un rebot dins l’àrea per a marcar el quart i tancar el partit.

Finalment, el València es va emportar el derbi després de refer-se a dos desavantatges i a un inici de partit terrorífic en una demostració de lluita i caràcter.