La millor informació del ValènciaCF en valencià

Marcelino: “L’estabilitat és la que farà que el VCF torne a ser un gran d’Europa”
,

Marcelino: “L’estabilitat és la que farà que el VCF torne a ser un gran d’Europa”

COMPARTIR
330-120

Primera roda de premsa de la temporada per a Marcelino García Toral en la prèvia del Trofeu Taronja, de la presentació del nou equip a Mestalla. L’inici d’una temporada “il·lusionant però també molt complicada”. Amb protagonisme per als fitxatges, per a les eixides i per a saber què falta encara per a arribar al València: Guedes, Bathsuayi, Gameiro,… Estes han sigut les paraules de Marcelino García Toral en la primera roda de premsa de la temporada.

Primer partit davant l’afició, quines sensacions té a hores d’ara?

Sempre és el partit més atractiu, el juguem davant l’afició, i és el més pròxim a la competició. Volem guanyar-ho, i guanyar el trofeu. És la nostra il·lusió.

Primer partit que s’usarà el VAR a Mestalla…

Em sembla molt bé. Tot el que siga afavorir la justícia en el joc em sembla que és molt favorable. És de gran ajuda per als àrbitres, i en la competició, permetrà corregir errors greus. Va estar Clos Gómez donant-nos l’explicació, ho va fer genial. Va estar tot molt clar.

Després dels moviments, i si no hi haguera alguna eixida més, què et faltaria per a completar la plantilla?

La nostra idea és incorporar a quatre jugadors d’atac. No anem a prendre decisions que no ens convencen, però eixa és la nostra idea.

Què està succeint amb Gameiro?

No tinc res a dir, Gameiro pertany a un altre club. Quan succeïsca el que haja de succeir, ja valorarem.

Es descarta firmar un lateral dret?

Tenim huit defenses més Javi. Crec que és número suficient, el mercat dirà si els huit que estan finalment seran. Però si són, no anem a portar cap futbolista.

Es pot fer una ‘canvi de cromos’ per a fitxar a Guedes?

No m’agraden els canvis de cromos. Confiem a mantindre els futbolistes importants, només modificarien esta situació ofertes realment desorbitades. Ja dic, la nostra idea és fitxar a quatre futbolistes d’atac.

Què li sembla la possibilitat que Simeone no deixe eixir a Gameiro fins després del partit del debut davant el València?

No puc contestar a aqueixa teoria. Li tinc un gran respecte i admiració. És un referent.

Independentment que isca Zaza vols quatre jugadors d’atac?

He sigut prou clar.

Li agradaria que Batshuayi arribarà?

És un gran futbolista, se li coneix en l’àmbit europeu però no puc dir més. Actualment pertany al Chelsea, no sé si és viable eixa possibilitat.

Hi ha alguna possibilitat que Rodrigo isca del València?

Ara com ara, no em consta.

Quin paper poden jugar els jugadores de la pedrera en esta temporada? Compta amb Kangin Lee i Escobar?

Sabeu bé que som partidaris de fer plantilles suficients i ací entren espais buits per a la pedrera. Kangin Lee i Jordi Escobar són molt, molt, molt joves i els passos en el futbol cal donar-los d’un en un, perquè si no pots donar-te una bona. Cal ajudar-los a formar-se. No és fàcil jugar en l’actual València CF. Tenim uns objectius molt difícils, els objectius els marca la història del club, i ací és molt difícil entrar. Però volem comptar amb els jugadors de la pedrera. Si té 16 o 17 anys, i és ho fa millor que el de 26, jugarà.

Quanta confiança té en que Guedes torne?

No ho sé. El que sí sé és que si ix del PSG, augmenta la meua confiança, però ja dic, depén del PSG. Si opten per una eixida, estarem ací esperant.

Va jugar Racic amb el Mestalla, és circumstancial?

En este moment va ser circumstancial. No va poder anar a Anglaterra, no va jugar dos partits i vam creure oportú que disfrutara d’eixos minuts amb el filial.

Com està Coquelin? Quan tornarà?

Coquelin és un altre reforç per a esta temporada. És un jugador que ens va donar moltíssim l’any passat i afortunadament està evolucionant molt bé. No és una prioritat que estiga apte com més prompte millor, l’important és que no quede cap seqüela i que ell se senta bé. Volem que torne a ser el futbolista que vam veure la temporada passada.

S’ha superat la barrera de 40.000 abonats, li dóna valor?

Clar. L’afició es va il·lusionar la passada campanya, ens va sostindre moltíssim. Crec de debò en la importància d’esta afició. Ve una temporada molt complicada, molt, però també és molt il·lusionant. És el Centenari, anem a jugar Champions, i volem tornar a jugar-la l’any que ve. És una temporada de tremend desgast, entre tot hem d’aconseguir l’estabilitat, no volem que ocórrega el de fa un parell de temporades. Eixa estabilitat és la que va a fer que el València torne a ser gran, a seguir creixent fins a ser un dels principals equips d’Europa. Hem de treballar tots junts.

Nacho Gil i Álvaro Medrán, quina és la seua situació?

Entre tots estem treballant perquè tinguen el millor lloc per a demostrar la seua capacitat. Són grans professionals, bons xics.