+  CRÒNIQUES

ESP 1-2 VCF: El València guanya un dur pols a Barcelona

Per Pere Alapont · 08 Febrer, 2015

L’encontre ha arrancat amb domini de l’Espanyol, però s’ha vist un València concentrat en totes les seues línies. Els de Nuno no han disposat de cap ocasió fins als 12 minuts, quan Alcácer ha provat fortuna des de lluny. El València s’ha fet amb la posició a poc a poc i al 17 Rodrigo ha enviat un baló al pal després d’una bona jugada en solitari.

Els locals han contrarestat eixa acció amb un mà a mà entre Caicedo, que prèviament s’ha desfet de diversos homes de taronja, i un àgil de reflexos Diego Alves. Amb un empat que podia considerar-se just, tot i que algun gol podia haver pujat al marcador al primer temps, s’ha arribat al descans.

Nuno ha retirat a un novament desaparegut Enzo Pérez i ha donat entrada a André Gomes. Només es duien jugats 5 minuts de la segona part quan Alcácer ha demanat el canvi per molèsties en la cama dreta i Álvaro Negredo ha entrat pel davanter de Torrent. I als 16 minuts de la represa ha arribat l’alegria. Jugada elaborada del València que Rodrigo obri a banda esquerra, Gayà centra a l’àrea i Piatti toca el justet per a enviar el baló al fons de la xarxa.

10 minuts després, Nuno ha esgotat el seu últim canvi i ha tret a Feghouli, acabat de tornar de la Copa Àfrica, per Rodrigo Moreno. Als 35 minuts, els de Barcelona han tingut una doble ocasió claríssima que no ha acabat amb l’empat de milacre. Gayà ha tret de baix del travesser un baló que, inexplicablement, Stuani no ha pogut transformar en gol.

L’Espanyol ha posat una marxa més a mesura que s’aproximava el final, però el capità Dani Parejo ha sigut llest en un llançament de falta llunyà i ha posat el 0-2 al marcador. Els valencians pensaven que ja tenien la feina feta i a un minut del final, en una errada al centre del camp del mateix Parejo i una falta d’intensitat en defensa de Mustafi, ha retallat distàncies Sergio García. El temps de descompte ha començat amb una xicoteta tangana en què s’ha perdut temps i el partit, afortunadament, ha finalitzat amb una treballada i important victòria d’un València que torna a llocs Champions i deixa al Sevilla dos punts enrere.