La millor informació del ValènciaCF en valencià

El director corporatiu de la lliga qualifica “d’excel·lent” la gestió econòmica del València
,

El director corporatiu de la lliga qualifica “d’excel·lent” la gestió econòmica del València

COMPARTIR

728-90

Esta setmana la Lliga de Futbol Professional ha fet oficial els límits salarials dels equips de la competició. Per a sorpresa de tot el món, el València CF ocupava l’última posició dels vint equips de primera amb només trenta milions d’euros de límit salarial.

Esta situació ha obligat al màxim accionista del club, Peter Lim, a proposar una ampliació de capital de quaranta milions d’euros que s’haurà d’aprovar en la Junta d’Accionistes. D’altra banda, el director corporatiu de la lliga, José Guerra, ha parlat sobre la gestió que ha fet el València durant els últims anys i, en especial, des de la pandèmia.

Per al València CF el final de la temporada 19.20 va ser la tempesta perfecta i sobretot la 20.21, en la qual l’equip queda fora d’Europa i els estadis estan tancats, que són una font d’ingressos molt important a conseqüència de la gran afluència de públic que té. Ja altra una absència de mercat de transferències a causa de la feblesa econòmica de tots els clubs en general. Eixos tres factors se li van unir al València CF i com deia ahir en la roda de premsa va ser la tempesta perfecta.

En la temporada 20.21, el València CF té, a conseqüència d’eixa pèrdua d’ingressos en eixir d’Europa i al no poder utilitzar el mercat de transferències, un excés de cost de plantilla que és molt difícil de gestionar precisament per eixa absència de mercat.

Això provoca un excés de cost de plantilla motivat per la pandèmia, ací no hi ha cap raó imputable a la gestió del club. Com a conseqüència, el València CF té un excés que no és sancionable, però que ha de recuperar en la temporada 21.22.

Realment eixe límit que anunciem recentment és un límit que està viu durant tota la temporada. Es pot millorar de moltes maneres amb contractes de patrocini, eixides de jugadors en el mercat hivernal o com ha fet el València CF mitjançant aportacions de capital, que seguint la normativa de LaLiga poden utilitzar-se per a incrementar el límit. Hi ha mecanismes per a millorar-ho i aprofitar-ho.


L’ampliació de capital és una demostració de suport a la part esportiva i a l’estabilitat de l’entitat a mitjà i llarg termini. És una gran notícia per al València CF i per a LaLiga perquè assegura l’estabilitat d’un club molt important per a nosaltres.

El València CF sempre ha fet una gestió responsable i quan va arribar la pandèmia va continuar fent-la. La responsabilitat va quedar demostrada al final de la temporada 19.20, a l’inici de la 20.21, en el mercat d’hivern, ara. Els gestors del València CF han gestionat el club d’una manera responsable en tot este temps.